Συζήτηση από μηδενική βάση

01/07/2012 - 05:56
Αντιπρόταση Ζαμτράκη στην πρόταση Βαρβαγιάννη για τον «Καλλικράτη»
Συνάντηση μόνο των δημάρχων, καθώς και συζήτηση από μηδενική βάση αντιπροτείνει ο δήμαρχος Γέρας, Σωτήρης Ζαμτράκης, στην πρόταση του δημάρχου Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη. Ο οποίος κι έχει καλέσει τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των όμορων δήμων προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο «Καλλικράτης».

Μετά από δημοσιεύματα που επαναλαμβάνουν την κοινή απόφαση πλειοψηφίας-μειοψηφίας στο δήμο Πλωμαρίου ότι «το Πλωμάρι πρέπει να είναι η έδρα του νέου δήμου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή», ο κ. Ζαμτράκης αναφέρει σε επιστολή του προς τον κ. Βαρβαγιάννη: «Δεν μπορώ να συμμετάσχω σε συζήτηση με ειλημμένη απόφαση. Η οποιαδήποτε πρόταση είναι συζητήσιμη. Κάθε όμως απόφαση που έχει ληφθεί εκ των προτέρων, απορρίπτεται.»
Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος Γέρας αναφέρει πως για να μην οδηγηθεί σε αποτυχία μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία, όπως η συνάντηση των δημάρχων Ευεργέτουλα, Αγιάσου, Πολιχνίτου, Γέρας και Πλωμαρίου, προτείνει «συνάντηση των πέντε δημάρχων σε πρώτη φάση, στην οποία θα συμφωνηθούν οι όροι και το πλαίσιο της συζήτησης και στη συνέχεια ευρεία σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων από μηδενική βάση και ίσους όρους».
Κατά την άποψή του, όπως υποστηρίζει ο κ. Ζαμτράκης, είναι πιθανόν έτσι να καταλήξουν οι δήμοι σε αποδεκτή από όλους λύση, προς όφελος όλων των δήμων της ευρύτερης περιοχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey