Αφεντικό και στη Λήμνο η ΑΕΛΚ!

01/07/2012 - 05:56
Το πέμπτο Κύπελλο στην ιστορία της, πανηγυρίζει από την Τετάρτη το απόγευμα, η ΑΕΛΚ επικρατώντας, όπως αναμενόταν, στον τελικό του νομού επί του Ηρακλή Ατσικής με 4-1, στο δημοτικό στάδιο Μύρινας.
Το πέμπτο Κύπελλο στην ιστορία της, πανηγυρίζει από την Τετάρτη το απόγευμα, η ΑΕΛΚ επικρατώντας, όπως αναμενόταν, στον τελικό του νομού επί του Ηρακλή Ατσικής με 4-1. Βέβαια το τελικό σκορ λέει τη μισή αλήθεια για την εικόνα του παιχνιδιού κι αυτό γιατί ο Ηρακλής όχι μόνο κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός στον τελικό, αλλά για ένα περίπου ημίχρονο έδειξε ικανός για το θαύμα. Οι Καλλονιάτες χωρίς αρκετούς από τους βασικούς τους στη σύνθεσή τους, βρέθηκαν στο 25΄ πίσω στο σκορ με τον Αντωνίου να αναγκάζεται νωρίς νωρίς και εσπευσμένα να ρίξει στο παιχνίδι τους Διονυσάτο - Ριζούλη βλέποντας ότι η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα από τους Λημνιούς. Στην επανάληψη όμως, η διαφορά κλάσης ήταν εμφανής και η ομάδα της ΑΕΛΚ πέτυχε την ολική ανατροπή, δίνοντας και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Αιφνιδίασε ο Ηρακλής!

Ο Ηρακλής Ατσικής παίζοντας ουσιαστικά στην έδρα του, με την υποστήριξη και περίπου 300 φιλάθλων του στο δημοτικό στάδιο Μύρινας, ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ καλά, κλείνοντας σωστά όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του. Αντίθετα η ΑΕΛΚ έδειχνε μουδιασμένη, ίσως και από το γεγονός ότι στην εντεκάδα της υπήρχαν αρκετές αλλαγές. Ο Ηρακλής μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, άρχισε να εκφράζει και επιθετικές πρωτοβουλίες, βγαίνοντας με αξιώσεις στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτή μάλιστα, κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα μέσα σε αποθέωση! Ήταν το 25΄ όταν ο Μαυρουδής, τροφοδοτούμενος από τον Κρίκη, έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να βρίσκει στο Φωτιάδη, να αλλάζει τροχιά και να καταλήγει στο τέρμα του Πέτκαρη για το 1-0! Το γκολ αυτό άλλαξε άρδην τις ισορροπίες του παιχνιδιού και μετέφερε πλέον ένα επιπλέον άγχος στην ΑΕΛΚ, που ήταν το καταδικασμένο φαβορί για να επικρατήσει στον τελικό. Ωστόσο οι ευκαιρίες για την ισοφάριση δεν παρουσιάστηκαν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, κάτι που θορύβησε νωρίς τον Αντωνίου, που έριξε στη μάχη πριν την ανάπαυλα το Διονυσάτο αντί του Γκιάτα.

Σοβαρεύτηκε η ΑΕΛΚ στην επανάληψη
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στον αγώνα μπήκε και ο Ριζούλης αντικαθιστώντας το Σαμπάνη αλλά και ο Βαμβουκλής, που πήρε τη θέση του Παναγιώτη Χρόνη. Η ΑΕΛΚ σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει ρυθμό, ανέβασε στροφές και όσοι ήταν στο γήπεδο, έβλεπαν ότι η ισοφάριση ήταν θέμα χρόνου. Στο 56΄, ο Καδής έκανε τη σέντρα και ο Μελαχροινός με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Πολυμερίδη, κάνοντας το 1-1. Η ισοφάριση μάλλον λύγισε τους Λημνιούς, που στη συνέχεια προσπάθησαν να αποτρέψουν το… μοιραίο της ανατροπής, αλλά η ΑΕΛΚ ήταν φανερό ότι είχε βρει πια τα πατήματά της. Στο 69΄, ο Λουτραγώτης έπιασε έναν κεραυνό μέσα από την περιοχή και νίκησε για δεύτερη φορά τον Πολυμερίδη για το 1-2. Η πλάστιγγα πια είχε γείρει προς το μέρος των κυπελλούχων Λέσβου και λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Τσατσαλίδη να σκοράρει, όπως και στον τελικό της Λέσβου, για να κάνει το 1-3. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ως συνήθως ο Φωτιάδης, πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα στο 80΄ για το τελικό 1-4. 
Πολύ καλή χαρακτηρίζεται η διαιτησία του Παναγιώτη Βουράνη και των βοηθών του, Χατζητζίκα, Τσιακύρη από τη Λήμνο.
Το Κύπελλο στον αρχηγό της ΑΕΛΚ παρέδωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ, Πέτρος Γιώκος, και τα μετάλλια στους παίκτες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μύρινας, Νίκος Κριάρης.
Στον ηττημένο, ο Δήμαρχος Ατσικής, κ. Ανδρέας Καλαντζής, μαζί με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, Δημήτρη Χιωτέλλη. Τέλος, μετάλλιο πήραν και οι τρεις διαιτητές από το Μητροπολίτη Λήμνου κ.κ. Ιερόθεο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ηρακλής Ατσικής: Πολυμερίδης, Μαυρουδής, Τζάτζαλος, Μπεκρής, Πρασσιάδης, Φ. Κρίκης, Δημ. Κρίκης, Θεοδωρίδης, Γκαραλής (75΄ Γαρυφάλλου), Β. Κρίκης (80΄ Λίμα), Στρ. Κρίκης.
ΑΕΛΚ: Πετκάρης, Καδής, Γκιάτα (40΄ Διονυσάτος), Κριτσιωτάκης, Σαμπάνης (47΄ Ριζούλης), Μελαχροινός, Τσατσαλίδης, Πετρουζέλλης, Χρόνης (55΄ Βαμβουκλής), Λουτραγώτης, Φωτιάδης.


Είπαν:

«Δίκαια η ΑΕΛΚ»
Γαρύφαλλος Κατσώνης, πρόεδρος Ηρακλή

«Χάσαμε φυσιολογικά από μία ανώτερη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΛΚ. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια στο παιχνίδι και στο πρώτο μέρος πιστεύω ότι παίξαμε καλά, όμως, στη συνέχεια μείναμε από δυνάμεις και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο κόσμος παρακολούθησε έναν ωραίο αγώνα μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα, σε μια γιορτή για το ποδόσφαιρο στο νομό μας».

«Υποτιμήσαμε τον Ηρακλή»
Σωτήρης Αντωνίου, προπονητής ΑΕΛΚ

«Όπως και στον τελικό με το Διαγόρα, έτσι και σήμερα, υποτιμήσαμε τον αντίπαλο και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Στην επανάληψη ωστόσο, δείξαμε καλύτερο πρόσωπο, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και δίκαια κατακτήσαμε το Κύπελλο. Είναι μία σημαντική επιτυχία, αλλά δεν έχουμε χρόνο για πανηγύρια γιατί την Κυριακή έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι με τον Άγιο Ιερόθεο.».


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey