Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού «Ενωμένοι για τη Λήμνο», καθώς και τις βασικές αρχές του προγράμματος του, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ της Λήμνου, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Τα πρώτα ονόματα του συνδυασμού «Ενωμένοι για τη Λήμνο», καθώς και τις βασικές αρχές του προγράμματος του, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε. της Λήμνου ο επικεφαλής του συνδυασμού, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Ο συνδυασμός «Ενωμένοι για τη Λήμνο» με υπότιτλο «Ο Τόπος μας - Το Μέλλον μας» θα ανοίξει το εκλογικό του κέντρο στην αγορά της Μύρινας, για να «διευκολυνθεί η συμμετοχή των ενεργών πολιτών», ενώ ανακοινώθηκε και η έναρξη δημόσιας συζήτησης για το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού.
Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα, ο κ. Χατζηδιαμαντής τόνισε ότι είναι ήδη διαμορφωμένο το κύριο πλαίσιό του, το οποίο και θα τεθεί σε δημόσια συζήτηση ώστε να συμπληρωθεί και να οριστικοποιηθεί απ’ τις παρεμβάσεις των ίδιων των δημοτών της Λήμνου. Σύμφωνα με τον Αντώνη Χατζηδιαμαντή, υπάρχει απόλυτα πρακτικό και όχι θεωρητικό σχέδιο, γιατί - όπως επισήμανε χαρακτηριστικά - «θέλουμε να δημιουργήσουμε το μέλλον και όχι μόνο να το σχεδιάσουμε, θέλουμε να είμαστε καινοτόμοι και τολμηροί, επιδιώκουμε τη συμμετοχή και τη γνώμη των κατοίκων».
Υπερήφανοι για τη Λήμνο
Ακόμη, ο επικεφαλής του συνδυασμού αναφέρθηκε στα έργα και στις προοπτικές του νησιού, τονίζοντας: «Με σεβασμό στην παράδοση θα πρέπει να διατηρήσουμε τα περιβαλλοντικά μας πλεονεκτήματα, να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη, να ανοίξουμε δρόμους στη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα και να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους, να επενδύσουμε στην ποιότητα ζωής, να νιώθουμε υπερήφανοι για τον τόπο μας. Ο τόπος μας, το μέλλον μας.»
Σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία του συνδυασμού, ο κ. Χατζηδιαμαντής υποστήριξε: «Η προσπάθεια εξελίσσεται ικανοποιητικά. Μας θεωρούν και είμαστε μπροστά στην παράσταση νίκης. Οι επιθέσεις “αυριανικού” τύπου θα ενταθούν, αλλά τα αποτελέσματα θα είναι βραχύβια.». Άλλωστε, όπως εξήγησε, επιδίωξη του συνδυασμού είναι να ολοκληρώσει μέσα από το δημόσιο διάλογο το πρόγραμμά του, όπως και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου με ικανά και άξια στελέχη για να το υλοποιήσουν. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης και σε ερώτημα αναφορικά με την υποστήριξη των κόμματων, ανέφερε: «Επιμένουμε στην ανεξάρτητη και δημιουργική παρουσία, χωρίς ακρότητες, καπελώματα και φανατισμούς.»
Αντιπροσωπευτικότητα
Για το θέμα της κατάρτισης του συνδυασμού, ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής, στην ίδια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Η ανανέωση και η εμπειρία, καθώς και η αντιπροσωπευτικότητα, κοινωνική, επαγγελματική και χωρική-γεωγραφική, αποτέλεσαν τις αρχές μας.» Το στοίχημα που τέθηκε απ’ το συνδυασμό, όπως το κατέθεσε ο επικεφαλής του, είναι «η ενεργοποίηση και συστράτευση νέων», με κύριο προαπαιτούμενο τη χωρίς προϋποθέσεις αποδοχή των βασικών αρχών του συνδυασμού «Ενωμένοι για τη Λήμνο».
Ο κ. Χατζηδιαμαντής ξεκαθάρισε επίσης ότι «δε θα υπάρξουν συμφωνίες πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Οι ρόλοι θα καθοριστούν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και όχι με προσωπικές επιδιώξεις», ενώ σε ό,τι αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου, δήλωσε ότι είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και συγκινητική.
Υποψήφιοι απ’ όλο το νησί
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος για την πρώτη δημαρχιακή θητεία στον καινούργιο δήμο Λήμνου, μίλησε για τους συνεργάτες του, δίνοντας στη δημοσιότητα πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την όλη αυτή αυτοδιοικητική προσπάθεια. Μεταξύ των πρώτων ονομάτων που ανακοίνωσε ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής είναι: ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, ο έμπορος Θανάσης Τσίκοβας, η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Ατσικής Μάλαμα Μπανάβου, ο επιχειρηματίας Άγγελος Κελλάρης, ο έμπορος Άκης Παπατζιάν, η γιατρός Δέσποινα Κατσανέρη, ο συνταξιούχος της ΔΕΗ Λάκης Πλαφαδέλλης, ο διευθυντής του Γυμνασίου Μούδρου, Κώστας Σκούρας, η μαία Ειρήνη Κρεμμύδα, η ιδιωτική υπάλληλος Ελευθερία Νιοτζιβάκη, ο εκπαιδευτικός Θόδωρος Μονοκρούσος, στελέχη της αυτοδιοίκησης όπως ο δημοτικός σύμβουλος και κτηνίατρος Δημήτρης Μπουλώτης, ο Δημήτρης Κουναρέλλης, ο αντιδήμαρχος Νέας Κούταλης Παλαιολόγος Κυριαζής, ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Κούταλης Βασίλης Ψυχούδης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μούδρου, Στράτος Κουκούμης.
Σχετικά με τους βασικούς συντελεστές αυτής της προσπάθειας, ο κ. Χατζηδιαμαντής αναφέρθηκε στους δημάρχους Μούδρου Κώστα Αδαμίδη και Νέα Κούταλης Δημήτρη Βουλγαράκη, αλλά και στα βασικά στελέχη των συνδυασμών τους που συμμετέχουν «ενεργά και ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια».
Πρόεδροι με κύρος
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδιαμαντής, η στελέχωση των τοπικών δημοτικών κοινοτήτων θα γίνει με στόχο «την αναγέννηση της αυτοδιοίκησης, όπου θα ασχοληθούν άνθρωποι με ενδιαφέρον και άποψη για την πόλη και το χωριό τους, αφού θα πρέπει να ξεπεραστεί το τραυματικό στάδιο του “παρέδρου” και να αναδειχθούν στις τοπικές κοινωνίες πρόεδροι και σύμβουλοι με θέληση, συνεπή παρουσία και κύρος».
Τέλος, ο Αντώνης Χατζηδιαμαντής παρουσίασε μερικά από τα ονόματα που θα μετάσχουν ως υποψήφιοι στα τοπικά συμβούλια, μεταξύ των οποίων θα είναι η δικηγόρος Ελεονώρα Γεώργα από τη Νέα Κούταλη, ο Νίκος Δελβερούδης από τα Καμίνια, ο Θόδωρος Σαρικλής από τον Κοντιά, ο Βασίλης Κριθαρέλλης από το Βάρος, η Φιλίτσα Καρατόπη από την Παναγιά, ο Νίκος Ρηγόπουλος από το Πορτιανού, ο Γιάννης Δήμου από το Λιβαδοχώρι και η Πίτσα Καλλιγερή από το Πλατύ, που «σε συνεργασία με παλιά και δοκιμασμένα στελέχη εγγυώνται μια αυτοδιοίκηση με δυναμισμό και μέλλον».