Ο Παναγιώτης Αθηναίος από την ΠΑΣΚ είναι ο πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου τής ΕΛΜΕ Λέσβου. Η σύνθεση σε σώμα του τελευταίου αποφασίστηκε τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα εκλεγμένα μέλη του.
Ο Παναγιώτης Αθηναίος από την ΠΑΣΚ είναι ο πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου τής ΕΛΜΕ Λέσβου. Η σύνθεση σε σώμα του τελευταίου αποφασίστηκε τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν τα εκλεγμένα μέλη του. Το αποτέλεσμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της «Αγωνιστικής Παρέμβασης». Τόσο η ίδια, όσο και η «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» κάνουν λόγο για «συναίνεση» μεταξύ των δύο κυρίαρχων παρατάξεων, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, κάτι που παραδέχεται και ο νέος πρόεδρος.
Το επταμελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ που είχε προκύψει από τις εκλογές της 5ης Μαΐου, αποτελούσαν οι: Αλέξανδρος Κουτσαντώνης (ΔΑΚΕ), Μιχαήλ Στρατάκης (ΔΑΚΕ), Παναγιώτης Αθηναίος (ΠΑΣΚ), Γεώργιος Κουκούλας (ΠΑΣΚ), Ανδρέας Μπάλας («Αγωνιστική Παρέμβαση»), Τάκης Τσιρεπλής («Αγωνιστική Παρέμβαση») και Μαρία Περδικούρη («Αυτόνομη Πρωτοβουλία»).
Η δεύτερη συνεδρίασή του που έγινε την περασμένη Δευτέρα (μετά από την πρώτη ανεπιτυχή προσπάθεια πριν από λίγες μέρες), ανέδειξε πρόεδρο τον Παναγιώτη Αθηναίο, αντιπρόεδρο το Γεώργιο Κουκούλα, γενικό γραμματέα και οργανωτικό γραμματέα το Μιχαήλ Στρατάκη, ταμία τον Αλέξανδρο Κουτσαντώνη και μέλη τους Ανδρέα Μπάλα, Τάκη Τσιρεπλή και Μαρία Περδικούρη.
«Για το καλό του κλάδου»
Με ειλικρίνεια επέλεξε να απαντήσει ο νέος πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Παναγιώτης Αθηναίος, κάνοντας λόγο για «βασικές ιδεολογικές διαφορές» με την «Αγωνιστική Παρέμβαση». «Παραδέχομαι πως υπήρχε συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ», είπε μιλώντας στο «Ε». «Η απόφαση αυτή πάρθηκε για το καλό του κλάδου και προκειμένου να δημιουργηθεί προεδρείο, ώστε να μην επαναληφθούν προηγούμενα φαινόμενα, που το συμβούλιο δεν μπορούσε να αναδειχθεί σε σώμα. Ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση φάνηκε πως με την “Αγωνιστική Παρέμβαση” υπάρχουν βασικές ιδεολογικές διαφορές και πως θα ήταν δύσκολη η συνεργασία. Γι’ αυτόν το λόγο βάλαμε τα κομματικά πίσω, δεν υπήρχαν προσωπικές φιλοδοξίες.»