«Η πορνεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επάγγελμα ή ελεύθερη επιλογή ή ατομικό δικαίωμα, διότι είναι ασυμβίβαστη με την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είναι έσχατη μορφή προσβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».
«Η πορνεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επάγγελμα ή ελεύθερη επιλογή ή ατομικό δικαίωμα, διότι είναι ασυμβίβαστη με την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είναι έσχατη μορφή προσβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε διαμαρτυρία που διανεμήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, με αφορμή τον ορισμό εκπροσώπων του Δήμου στην Περιφερειακή Επιτροπή για τους οίκους ανοχής.
Όπως έχει γράψει το «Ε», το θέμα της «χωροθέτησης» και της έγκρισης των κανόνων που θα διέπουν τον αριθμό και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης των οίκων ανοχής σε επίπεδο Δήμου Λέσβου θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αποφασίσει βάσει και της γνωμοδότησης απ’ τη διαβούλευση.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση τέθηκε ζήτημα, στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων προσώπων, να οριστούν οι εκπρόσωποι του Δήμου στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής, Γιάννη Βατού, το Συμβούλιο ενέκρινε να οριστούν μέλη του γιατροί, και πιο συγκεκριμένα ως τακτικό μέλος ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης απ’ την πλειοψηφία και ως αναπληρωματικό ο Στρατής Κύτελης απ’ τη μείζονα αντιπολίτευση.
Σε ψήφισμα που διένειμε η Ντίνα Κοτζαδημητρίου και υπογράφουν η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιλήνης, εκφράζεται η αγανάκτησή τους για τη συζήτηση του θέματος απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην ίδια διαμαρτυρία τονίζουν πως μέσα στο πλαίσιο της λογικής της εποχής, ότι τα πάντα πωλούνται και τα πάντα αγοράζονται, «το κράτος γίνεται ο Μεγάλος Προαγωγός. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνη που νομιμοποίησε την πορεία ως επάγγελμα το 1999.».
Σε άλλο σημείο αναφέρεται, τέλος, πως όταν «καταγγέλλεται υποκριτικά μόνο η εξαναγκαστική πορνεία (η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση ενασχολούνται μόνο με το trafficking) σταθεροποιείται και επεκτείνεται η νόμιμη πορνεία. Εξ αυτού και το θέμα στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.».