Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το ναυτικό ατύχημα ανοιχτά της Μυτιλήνης, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 44χρονος ερασιτέχνης ψαράς Άρης Κουμπάς. Η παρουσία του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, πάνω στο σκάφος του Λιμενικού που τον μετέφερε από εκδήλωση στη Χίο, προκαλεί πολλά σχόλια.
Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το ναυτικό ατύχημα ανοιχτά της Μυτιλήνης, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 44χρονος ερασιτέχνης ψαράς Άρης Κουμπάς. Η παρουσία του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, πάνω στο σκάφος του Λιμενικού που τον μετέφερε από εκδήλωση στη Χίο (χωρίς φυσικά να έχει ο κ. Χαλκιώτης καμμιά σύνδεση με το τραγικό ατύχημα), προκαλεί την κοινή γνώμη εν μέσω οικονομικής κρίσης και προκαλεί πολλά σχόλια. Συνέντευξη Τύπου όπου πιθανά να αναφερθεί στο θέμα θα παραχωρήσει σήμερα ο κ. Χαλκιώτης, ενώ σε επιστολή του στο «Ε» λέει πως κάποιοι «κάνουν χρήση του τραγικού γεγονότος για να τον πλήξουν πολιτικά»!
Έντονα σχολιάζεται στην κοινωνία της Μυτιλήνης, από την πρώτη στιγμή, η μετακίνηση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με σκάφος του Λιμενικού στη Χίο για τις ανάγκες εκδήλωσης, σε μια περίοδο κρίσης και παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ακτοπλοϊκά δρομολόγια για να πάει το πρωί και να επιστρέψει το ίδιο βράδυ από το γειτονικό νησί.
Σε επιστολή με απάντησή του προς το «Ε», ο κ. Χαλκιώτης, χωρίς ν’ απαντά στο γεγονός ότι υπήρχε και βραδινό δρομολόγιο για να επιστρέψει από τη Χίο, αναφέρει ότι ο τρόπος που επέλεξε ήταν ο οικονομικότερος γιατί γλύτωσε έξοδα διαμονής (σημ.: αφού δε θα χρειαζόταν να μείνει στο νησί, πώς θα επιβαρυνόταν με αυτά τα έξοδα;), ενώ κάνει λόγο «για φθηνή εκμετάλλευση ενός τραγικού γεγονότος για να χτυπηθεί ο συντοπίτης γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής».
Το ζήτημα, βεβαίως, δεν είναι να μπει σε κάποια ζυγαριά το κόστος της μετακίνησης με το Λιμενικό ή με το πλοίο, αλλά τα μηνύματα που στέλνει στους πολίτες που δοκιμάζονται εν μέσω κρίσης η απόφαση του γενικού γραμματέα να μετακινηθεί με σκάφος του Λιμενικού. Και βεβαίως σε μια τέτοια αποστολή το κόστος δεν είναι μόνο τα έξοδα για τα καύσιμα, αλλά και το προσωπικό του Λιμενικού που τον συνόδευσε και τον περίμενε για ώρες για να επιστρέψει στο νησί, καθώς βέβαια και τα έξοδα συντήρησης του σκάφους για το ταξίδι που έκανε.
Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία κριτική στον κ. Χαλκιώτη άσκησε χθες, σε ανακοίνωσή του, και ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, που καλεί το γενικό γραμματέα να δώσει άμεσα εξηγήσεις. «[…] Είναι, όμως, απορίας άξιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων, «το πώς από δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου μάθαμε ότι στο πλωτό του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος ήταν επιβαίνοντες ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης ΠΣΕΑ της ίδιας γραμματείας. Από το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη - Λιμενικό Σώμα με ημερομηνία 4/7/2010, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα λεπτομερές για τις συνθήκες του συμβάντος, η παρουσία στο πλωτό του Λιμενικού Σώματος των κυβερνητικών παραγόντων δεν αναφέρεται. Ζητάμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το αν υπήρχε προγραμματισμένη αποστολή του περιπολικού του Λιμενικού Σώματος και γιατί αυτή η προγραμματισμένη αποστολή περιελάβανε τον κ. Χαλκιώτη.»
Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Θεωρούμε ακόμα ότι ο εισαγγελέας και οι διενεργούντες την έρευνα θα πρέπει να διαλευκάνουν αρκετά από τα κενά της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης για μια ακόμη φορά είναι εκτεθειμένος από τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που προΐσταται, αλλά και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου οφείλει να εξηγήσει στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας, αλλά και στο σύνολο των Λέσβιων πολιτών, γιατί ο κ. Δημήτρης Χαλκιώτης αποσιώπησε το γεγονός, ενώ φέρεται από δημοσιεύματα να είναι παρών στην όλη επιχείρηση.»
Ο θάνατος του 44χρονου (δεξιά), πιθανόν μετά από σύγκρουση με το σκάφος στο οποίο επέβαινε ο Δ. Χαλκιώτης, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις
Η απάντηση Χαλκιώτη
Αναλυτικά η επιστολή-απάντηση του κ. Χαλκιώτη για το χθεσινό δημοσίευμα του «Ε» αναφέρει τα εξής:
«Συγκλονισμένος και σοκαρισμένος όπως όλοι μας εδώ στη Λέσβο από τον αναπάντεχο χαμό ενός συμπολίτη μας, διάβασα με θλίψη, αλλά και απορία για τα κίνητρα του γράφοντος, το γεμάτο ανακρίβειες άρθρο “Λιμενικό ταξί”.
Η απάντησή μου είναι ταυτόσημη με αυτή που έδωσα στην “Ελευθεροτυπία” για αντίστοιχο άρθρο τού Στρ. Μπαλάσκα, αφού και το δικό σας άρθρο είναι της ίδιας λογικής με αυτό της αθηναϊκής εφημερίδας.
Διαπιστώνει ο καθένας ότι γίνεται φθηνή εκμετάλλευση ενός τραγικού γεγονότος για να χτυπηθεί ο συντοπίτης γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα μαθήματα οικονομίας σε περίοδο κρίσης από το γράφοντα αποτελούν καθημερινή πρακτική, τόσο κατά την άσκηση των καθηκόντων μου και της πολιτικής που εφαρμόζουμε στο νησιωτικό χώρο, όσο και της προσωπικής μου ζωής. Χρησιμοποιώ πάντα πλοίο της γραμμής για τις μετακινήσεις μου στα νησιά ευθύνης της γενικής γραμματείας. Στα αεροπλάνα δε, χρησιμοποιώ πάντα την οικονομική θέση.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη στη Χίο είχε την εξής ιδιαιτερότητα: Αφορούσε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας με την οποία έχουμε μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και για επιχειρήσεις διάσωσης και εκτάκτων αναγκών. Σε αυτή την πολύ σημαντική εκδήλωση, κατά την οποία έγινε και επίδειξη διάσωσης, παραβρέθηκα όπως είχα υποχρέωση και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως αναφέρετε, απευθυνόμενος στους χίλιους περίπου συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της εθελοντικής προσφοράς.
Έτσι, για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε μαζί με το διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής το μετασκευασμένο από το υπουργείο Αιγαίου φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ειδικό για επιχειρήσεις διάσωσης, προστασίας περιβάλλοντος και αποστολές εκτάκτων αναγκών.
Πέρα όμως από τη συνειδητή επιλογή μου για χρήση του σκάφους για τους λόγους που προανέφερα, η μετακίνηση εμού και του υπηρεσιακού στελέχους ήταν σαφώς συμφερότερη για το Ελληνικό Δημόσιο και τούτο γιατί το κόστος των καυσίμων που κατανάλωσε το σκάφος για μεταβίβαση στη Χίο και επιστροφή ανήλθε στο ύψος των 180 ευρώ, ενώ το κόστος της εκτός έδρας υπηρεσιακής μετακίνησής μας (εισιτήρια, διαμονή και ημερήσια αποζημίωση) θα κόστιζε συνολικά 304 ευρώ.
Γνωρίζω ότι η ενασχόλησή με την πολιτική στις σημερινές συνθήκες είναι κάτι πολύ δύσκολο. Θα γίνω βορά στις σκοπιμότητες, τις κακοήθειες και συκοφαντίες ανήθικων ανθρώπων. Αυτήν τη στιγμή δε με ενδιαφέρει το πολιτικό, αλλά το ανθρώπινο κομμάτι. Συμμερίζομαι τον πόνο της οικογένειας του συμπολίτη μας που χάθηκε και τους διαβεβαιώνω πως δεν έκρυψα ούτε παραποίησα την αλήθεια στην κατάθεση που έδωσα, ούτε θα το κάνω στο μέλλον.»