Έκθεση του ΕΜΠ για το βράχο του Καγιανιού

01/07/2012 - 05:56
Τεχνικές οδηγίες για μέτρα στήριξης στο βράχο του Καγιανιού έδωσε με έκθεσή του ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΜΠ, ειδικός για θέματα τεχνικής γεωλογίας και καταπτώσεων Γ. Τσιαμπάος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή μετά από αίτημα του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Ταξιαρχών.
Τεχνικές οδηγίες για μέτρα στήριξης στο βράχο του Καγιανιού έδωσε με έκθεσή του ο καθηγητής Γεωλογίας του ΕΜΠ, ειδικός για θέματα τεχνικής γεωλογίας και καταπτώσεων Γ. Τσιαμπάος, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή μετά από αίτημα του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Ταξιαρχών, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους από καταπτώσεις βράχων στην περιοχή.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστας Μουτζούρης, ο καθηγητής μετέβη στη Μυτιλήνη με δαπάνες του ΕΜΠ στις 2 Ιουνίου, προκειμένου να διατυπώσει την εξειδικευμένη επιστημονική άποψή του για τους φόβους που εκφράζονταν από την περιοχή για την ευστάθεια του βράχου.
Ο κ. Μουτζούρης δήλωσε πάντως στο «Ε» ότι με βάση την έκθεση του καθηγητή, δε διαπιστώνεται κίνδυνος καταπτώσεων. «Ότι υπάρχει κίνδυνος δεν προκύπτει. Όμως δίνονται κάποιες οδηγίες για τη σύνταξη μιας μελέτης ώστε να γίνουν κάποια τεχνικά έργα στήριξης, για λόγους ασφαλείας περισσότερο», τόνισε ο ίδιος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey