Ο «Γεώργιος» συγκρούστηκε με το «Μανώλη»

01/07/2012 - 05:56
Ένας ελαφρύς τραυματισμός και μικρές, ευτυχώς, υλικές ζημιές ήταν ο απολογισμός της σύγκρουσης δυο αλιευτικών σκαφών, χθες το πρωί, στην είσοδο του κόλπου της Γέρας.
Ένας ελαφρύς τραυματισμός και μικρές, ευτυχώς, υλικές ζημιές ήταν ο απολογισμός της σύγκρουσης δυο αλιευτικών σκαφών, χθες το πρωί, στην είσοδο του κόλπου της Γέρας. Το ατύχημα συνέβη στις 5 το πρωί, την ώρα που το μεγάλο αλιευτικό «Γεώργιος» έβγαινε από τον Κόλπο και συναντήθηκε «πρόσωπο με πρόσωπο» με ένα μικρότερο αλιευτικό σκάφος, το «Μανώλης», που εκείνη την ώρα επέστρεφε στον Κόλπο Γέρας.

Κάτω από συνθήκες, που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, το μεγάλο αλιευτικό σκάφος, με επιβαίνοντες έναν 65χρονο (που ήταν ο κυβερνήτης) και τον 33χρονο γιο του, συγκρούστηκε με το μικρό επαγγελματικό «Μανώλης», με επιβαίνοντες τον 50χρονο κυβερνήτη του και τον 22χρονο γιο του. Από την πρόσκρουση των δύο σκαφών το μικρό αλιευτικό παρουσίασε μια ελαφρά κλίση, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα ο 50χρονος και ο γιος του. Και οι δυο περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του πρώτου σκάφους, ενώ ο 50χρονος με ελαφρύ τραύμα στο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το «Γεώργιος» μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο Πύργων Γέρας, ενώ από το συμβάν το Λιμεναρχείο αναφέρει πως δε διαπιστώθηκε ρύπανση.
Προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργούν οι λιμενικές αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως κατέθεσαν οι επιβαίνοντες στο μεγάλο σκάφος, το μικρό αλιευτικό δεν είχε φώτα. Το θέμα αυτό ερευνάται από τους λιμενικούς, που θεωρούν ότι το όλο συμβάν έχει να κάνει με ανθρώπινο λάθος και κακούς χειρισμούς, αφού και το «Μανώλης» θα μπορούσε να δει το αλιευτικό που έβγαινε από τον κόλπο της Γέρας, και να κάνει ελιγμό για να το αποφύγει.
Ανάλογο ατύχημα μεταξύ δυο αλιευτικών είχε συμβεί πριν από ένα χρόνο περίπου και στο λιμάνι του Πλωμαρίου.
Από το Λιμενικό Σταθμό Περάματος Γέρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε η συνέχιση πλου και των δύο σκαφών, μέχρι να επιθεωρηθούν από τα αρμόδια όργανα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey