Μια ξεχωριστή βραδιά μουσικής έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία του Βασίλη Λέκκα και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλης, που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.
Μια ξεχωριστή βραδιά μουσικής έζησαν όσοι παρευρέθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, για τη συναυλία του Βασίλη Λέκκα και των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της πόλης, που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Για δυόμισι ώρες περίπου, τα σύνολα τζαζ και ροκ μουσικής των μαθητών αρχικά και ο γνωστός ερμηνευτής στη συνέχεια, παρουσίασαν στο κοινό ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από κομμάτια γνωστών συνθετών, που κράτησε αμείωτη την προσοχή των ακροατών και προκάλεσε απανωτά χειροκροτήματα.
Σε ένα κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο και συνοδεία των μουσικών Μανώλη Ανδρουλιδάκη, Γιάννη Φιλιππουπολίτη και Στάθη Σαββίδη, ο Βασίλης Λέκκας χάρισε στο κοινό ένα συγκινητικό… ταξίδι στο χρόνο, ερμηνεύοντας γνωστά κομμάτια όλων σχεδόν των συνθετών με τους οποίους έχει συνεργαστεί από τις αρχές της μουσικής του πορείας, ξεκινώντας με αυτά του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιάννη Μαρκόπουλου και συνεχίζοντας με κομμάτια του Γιώργου Τρανταλίδη, του Γιάννη Σπάθα κ.ά..
«Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να αισθανθούμε κάτι που περιέχει η μουσική και δεν τελειώνει ποτέ: το ταξίδι, το μεράκι. Με οποιονδήποτε τρόπο κι αν παίξουν τα τραγούδια, δε θα τα κρίνουμε ποτέ, γιατί όσο μεγαλώνουν τόσο πιο χρήσιμα θα γίνονται. Ελπίζω σήμερα να είμαστε αντάξιοί τους, γιατί η αθωότητα είναι όλο και πιο απόμακρη από εμάς και η μουσική τη χρειάζεται…», ανέφερε ο γνωστός ερμηνευτής λίγο πριν ανοίξει η συναυλία και συνεπάρει το κοινό με τη φωνή του, ερμηνεύοντας την «Όμορφη πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι, με την οποία και ξεκίνησε το πλούσιο πρόγραμμά του.
Τζαζ και ροκ μουσικοί
Λίγο πριν την εμφάνιση του Βασίλη Λέκκα, το τζαζ και το ροκ σύνολο του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, και τα δύο στην πρώτη χρονιά ζωής τους, παρουσίασαν στο κοινό από τρία κομμάτια, που είχαν δουλέψει ειδικά για εκείνη τη βραδιά. Υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Παναγιώτη Σαλάνη, στο τζαζ σύνολο συμμετείχαν οι μαθητές Στέλλα Κοτζαγιώργη (πιάνο), Μάρκος Τάταρης (ντραμς) και Σάββας Ζαφειρίου (κοντραμπάσο), ενώ υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ηλία Κεχαγιώτη, στο ροκ σύνολο συμμετείχαν οι: Ραφαέλα Αικατερίνη (πιάνο), Ραλλού Τάταρη (αρμόνιο), Νάντια Σπανέλη (αρμόνιο), Ερατώ Μακροθανάση (κιθάρα), Γιώργος Μακροθανάσης (κιθάρα), Χριστόφορος Κονάκας (κιθάρα), Νίκος Καρακλάς (κιθάρα, φωνή), Αριστείδης Αποστολής (μπάσο), Μάρκος Τάταρης (ντραμς), Μέριλεν Μαμάκου (φωνή), Μαριάννα Μυρογιάννη - Κούκου (φωνή) και Μαρία Γρίβα (φωνή), οι περισσότεροι από τους οποίους φοιτούν στην Α΄ και τη Β΄ γυμνασίου του Σχολείου.
Στο τέλος της συναυλίας του Βασίλη Λέκκα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου ανέβηκαν και οι ίδιοι στη σκηνή και ως χορωδία τον συνόδεψαν στο γνωστό μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», κλείνοντας έτσι μια ωραία βραδιά. Λίγο πριν, στη σκηνή είχε ανέβει, ύστερα από πρόσκληση του Βασίλη Λέκκα και ο μυτιληνιός Σόλωνας Λέκκας, που χάρισε στο κοινό έναν από τους αμανέδες του.
Τη συναυλία άνοιξαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης που συμμετέχουν στα σύνολα τζαζ και ροκ μουσικής. Δεξιά, μέλη του ροκ συνόλου του Σχολείου, στο τελευταίο από τα κομμάτια που παρουσίασαν
Και του χρόνου…
«Ήταν μία πολύ πετυχημένη συναυλία και ο κόσμος έμεινε ενθουσιασμένος», σχολίασε στο «Ε» ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Γιώργος Αθανασίου. «Το μεσημέρι της Τετάρτης, άλλωστε, ο Βασίλης Λέκκας ήρθε στο Σχολείο, μίλησε με τα παιδιά και έκαναν μαζί μια μικρή προετοιμασία για το φινάλε της συναυλίας. Όπως είχα πει, ως σχολείο φροντίζουμε να πραγματοποιούμε συμπράξεις με καλλιτέχνες και παρ’ όλο που φέτος, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν είχαμε πολλά περιθώρια προετοιμασίας για να συμπράξουμε στο ρεπερτόριο του κ. Λέκκα, ο ίδιος ήταν πολύ θετικός στο να διοργανωθεί, μέσα στην επόμενη χρονιά, ένα πρόγραμμα από κοινού, με τη μεγάλη σύγχρονη ορχήστρα του Σχολείου μας.»