Εκδηλώσεις από το Σύλλογο Μεσοτοπιτών

01/07/2012 - 05:56
Ξεκινούν, την Τρίτη 4 Αυγούστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών, με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου.
Ξεκινούν, την Τρίτη 4 Αυγούστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών, με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με τη θεατρική παράσταση «Της κακομοίρας», την Τρίτη 4 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει το σχετικό παράρτημα του Συλλόγου, ενώ η παράσταση θα παιχτεί στον αύλειο χώρο της αίθουσάς του.
Την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ, στην αυλή του Σχολείου του Μεσοτόπου, θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό αφιέρωμα στο Στέλιο Καλαϊτζή - Πέρκο, με τίτλο «Λέσβο, πατρίδα μου».
Το Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο της αίθουσας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μεσοτόπου έχει διοργανώσει μια μουσικοχορευτική παράσταση, με θέμα «Ερόδισε η ανατολή».
Την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, 9 με 12 το πρωί, ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση» θα πραγματοποιήσει, στο Στέκι Νεολαίας, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, ενώ τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, στην αυλή του Σχολείου θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και θα ακολουθήσει συναυλία.
Την Τρίτη 18 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, η Επιτροπή Γυναικών του Συλλόγου θα παρουσιάσει το «Γειτονιό».
Τέλος, το Λαογραφικό Μουσείο του Μεσοτόπου, θα παραμείνει ανοικτό και φέτος, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να γνωρίσουν το παρελθόν του χωριού, μέσα από τα εκθέματά του. Το Μουσείο θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 11 το πρωί, έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα.

Η εκδήλωση για το Στέλιο Καλαϊτζή - Πέρκο
Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Μεσοτοπίτη παραδοσιακό μουσικό Στέλιο Καλαϊτζή - Πέρκο, τελευταίο επαγγελματία μουσικό της παλιάς γενιάς, διοργανώνει ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 8:30 το βράδυ.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την απονομή τιμητικής πλακέτας από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Νεκτάριο Βακάλη, ενώ στη συνέχεια ο ιατρός Γρηγόρης Παπουτσής θα παρουσιάσει ομιλία με θέμα «Πέρκος, ένας παθιασμένος λάτρης του τόπου». Θα ακολουθήσει ομιλία για το Στέλιο Καλαϊτζή ως μουσικό ορόσημο στη μουσική ιστορία του Μεσοτόπου, από το Χαράλαμπο Ι. Μοσχόβη.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική παρουσίαση, από οκταμελή λαϊκή ορχήστρα και τη χορωδία του Συλλόγου, ενός κύκλου τραγουδιών σε στίχους και μουσική του γνωστού συνθέτη Στέλιου Καλαϊτζή - Πέρκου. Θα παίξουν μουσικοί: Βαγγέλης Σαραντίδης - βιολί, Φίλιππος Ρέμμας - μπουζούκι, Παναγιώτης Καλαμπάκας - μπουζούκι, Γρηγόρης Βασίλας - μπουζούκι, Παπαδάμης Δημήτρης - ακορντεόν, Κονσολάκης Σπύρος - κιθάρα, Ταγκαλάκης Δημήτρης - μπάσο και Δημήτρης Δουδουνής κρουστά. Τη μουσική επιμέλεια, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της χορωδίας, έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Σαραντίδης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο τελευταίος, μαζί με το Χαράλαμπο Μοσχόβη και την Παναγιώτα Πλωμαρίτου. Η επιμέλεια της έκθεσης φωτογραφίας η οποία θα υπάρχει στο χώρο της εκδήλωσης, είναι του Φώτη Βασίλογλου.
Η συναυλία θα διανθίζεται με προβολή οπτικού υλικού και απόδοση κειμένων και στίχων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey