Εννιά εξειδικευμένα ερωτήματα για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού - Αντίσσης, αλλά και ένα για τη συνολική λειτουργία του καλλικράτειου Δήμου Λέσβου, θέτει ο τέως αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης και νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της «Επόμενης Μέρας» Μ. Κωνσταντιδέλλης.
Εννιά εξειδικευμένα ερωτήματα για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας (ο τέως Δήμος) Ερεσού - Αντίσσης, αλλά και ένα για τη συνολική λειτουργία του καλλικράτειου Δήμου Λέσβου, θέτει ο τέως αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης και νυν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της «Επόμενης Μέρας» Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, ζητώντας γραπτή απάντηση απ’ το δήμαρχο Λέσβου.
Το ερώτημα που θέτει προς τους Δημήτρη Βουνάτσο, Χρήστο Κορδώνη και Απόστολο Αθανασιάδη για τη λειτουργία του Δήμου ο κ. Κωνσταντιδέλλης, είναι: «Τελικά, τι δήμο θέλουμε να έχουμε; Ένα υδροκέφαλο σύστημα το οποίο δε θα λειτουργήσει ποτέ ή ένα δήμο με αποκεντρωμένες αρμοδιότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του, όλων εμάς που, παρά την απαξίωση και την αντιμετώπιση απ’ την κεντρική εξουσία ως πολιτών δεύτερης κατηγορίας, επιμένουμε να ζούμε εδώ σε αυτήν τη γωνιά της Ελλάδας, κι εμείς και τα παιδιά μας;»
Σε ό,τι αφορά στα ειδικά θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης, ο κ. Κωνσταντιδέλλης μεταξύ άλλων θέτει τα εξής ερωτήματα:
- Σε ποιο στάδιο είναι και πότε θα γίνει η αποκατάσταση του τοιχίου στην παραλία της Σκάλας Ερεσού, αφού σε ένα μήνα ξεκινά η τουριστική περίοδος. Για το ίδιο θέμα θέτει και ζήτημα εξεύρεσης της απαιτούμενης πίστωσης, γιατί σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί χρειάζονται 280.000 ευρώ.
- Τι ενέργειες έχουν γίνει απ’ τη δημοτική αρχή για την ολοκλήρωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού.
- Γιατί δεν υλοποιούνται έργα στην αγροτική οδοποιία σε μια αγροτοκτηνοτροφική περιοχή.
- Πώς θα αντιδράσει η δημοτική αρχή στην κατάργηση του Γυμνασίου Ερεσού, όταν μάλιστα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η προσθήκη στο υφιστάμενο κτήριο.
- Γιατί η δημοτική αρχή δε δίνει τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες στους προέδρους των δημοτικών - τοπικών κοινοτήτων, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση των δημοτών.