Με «εύφημο μνεία» επέστρεψε, από το Αιγάλεω της Αθήνας όπου βρέθηκε μέσα στις προηγούμενες μέρες, το Γενικό Λύκειο Αγιάσου. Το Σχολείο συμμετείχε με μια θεατρική παράσταση στην εκδήλωση με θέμα «6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών».
Με «εύφημο μνεία» επέστρεψε, από το Αιγάλεω της Αθήνας όπου βρέθηκε μέσα στις προηγούμενες μέρες, το Γενικό Λύκειο Αγιάσου. Το Σχολείο συμμετείχε με μια θεατρική παράσταση στην εκδήλωση με θέμα «6οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών», που διοργάνωναν στο αμφιθέατρο του 6ου Γενικού Λυκείου της περιοχής το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Αιγάλεω και η Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο - Ευρώπη».
Οι συγκεκριμένοι Αγώνες περιλεάμβαναν εκτός άλλων έκθεση με εργασίες μαθητών και εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κατασκευές, πειράματα, προσομοιώσεις, βίντεο κ.ά.).
Το Γενικό Λύκειο Αγιάσου συμμετείχε στους συγκεκριμένους Αγώνες με τη θεατρική παράσταση «Γοι ξ’λουμέν’» (Μορφές της Φυσικής και των Μαθηματικών, μέσα από την αγιασώτικη ντοπιολαλιά και σάτιρα)». Σε αυτήν πήραν μέρος οι μαθητές της Β΄ Λυκείου Αλέξανδρος Παπάνης, Κλεονίκη Πατεινέλλη και Κατερίνα Κουτσκουδή - Βουρλή, ενώ υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η φυσικός Ελένη Παλαιολόγου. Σκορπίζοντας το γέλιο, η παράσταση, που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάιο και στην Αγιάσο, στο πλαίσιο της συνάντησης των καθηγητών Φυσικών Επιστημών Λέσβου, απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια των θεατών. Κι αυτό γιατί η σάτιρα έγινε στην αγιασώτικη ντοπιολαλιά.
Στα πλαίσια των Αγώνων απονεμήθηκαν επτά βραβεία μέσα σε ένα σύνολο συμμετοχών 41 σχολείων από όλη τη χώρα. Στο Λύκειο της Αγιάσου απονεμήθηκε εύφημος μνεία, ενώ πολλοί σύνεδροι πρότειναν να ταξιδέψει κι αυτό στην Κοπεγχάγη, μαζί με το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Κρίθηκε, ωστόσο, πως πρακτικά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, αφού τα κείμενα της αγιασώτικης ντοπιολαλιάς θα έπρεπε να αποδοθούν στην αγγλική γλώσσα.
«Ήταν μια ανέλπιστη και σημαντική διάκριση, η οποία, πέρα από το Σχολείο μας, προέβαλε την ιδιαιτερότητα του γλωσσικού μας ιδιώματος και το σκωπτικό πνεύμα της αγιασώτικης σάτιρας», ανέφερε ο σχολικός σύμβουλος Δημήτριος Κρέτζας. «Η παράσταση έδειξε ότι στο σχολείο μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά η σοβαρότητα της επιστήμης με τη σκωπτική διάθεση, που δεν υποβαθμίζει αλλά προάγει και οδηγεί στην ισορροπία που απαιτεί η ανθρώπινη φύση. Στο Λύκειο Αγιάσου, η εμβάθυνση στην επιστήμη πάει αντάμα με τον πολιτισμό και την τοπική ιδιομορφία.»