Εγκαίνια με το νου… στο δημοψήφισμα

01/07/2012 - 05:56
Πολύς κόσμος συμμετείχε την Κυριακή στα εγκαίνια του καινούργιου Δημαρχείου της Καλλονής, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μητροπολιτικό Ναό. Το παρών στην τελετή έδωσε και ο εκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.
Πολύς κόσμος συμμετείχε την Κυριακή στα εγκαίνια του καινούργιου Δημαρχείου της Καλλονής, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μητροπολιτικό Ναό. Το παρών στην τελετή έδωσε και ο εκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, που στο χαιρετισμό του επανέλαβε τη δέσμευσή του - ειδικής σημασίας για την κεντρική Λέσβο, που διαφώνησε στη δημιουργία ενός δήμου - να γίνει δημοψήφισμα προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των δήμων του νησιού.

Τα εγκαίνια του νέου δημοτικού καταστήματος Καλλονής ξεκίνησαν με τον αγιασμό του κτηριακού συγκροτήματος, από το Μητροπολίτη Μηθύμνης. Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών από το δήμαρχο Καλλονής προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Καλλονής, ενώ στη συνέχεια απονεμήθηκε πλακέτα από τους υπαλλήλους του Δήμου προς τον απερχόμενο και τελευταίο δήμαρχο Καλλονής, Δημήτριο Φαναραδέλλη. Τέλος, τον αγιασμό των κτηρίων ακολούθησε δεξίωση προς τιμή των παρευρισκομένων.
Μετά την ομιλία του κ. Φαναραδέλλη, το λόγο πήρε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη δέσμευσή του να γίνει δημοψήφισμα με αντικείμενο τον αριθμό των δήμων της Λέσβου, αφού - όπως είπε - το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης είχε προτείνει τη δημιουργία πέντε δήμων, ενώ η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου είχε αποφασίσει να γίνουν τρεις. Στην ίδια ομιλία, ο κ. Βουνάτσος τόνισε πως το Δημαρχείο, που ήδη φιλοξενεί τις δημοτικές υπηρεσίες, θα αξιοποιηθεί και απ’ τη νέα δημοτική αρχή. Από παρισταμένους υπήρξε πρόταση, αν υπάρχει δυνατότητα, έστω και συμβολικά, μία φορά το χρόνο η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο συγκρότημα του Δημαρχείου Καλλονής να φιλοξενεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου.

Παρουσίες

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών και τοπικών αρχών, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτριος Κεφάλας, Ανδρέας Λαφιωνιάτης, Νικόλαος Καραθανάσης, Βασίλειος Νικολέλλης, Ευστράτιος Μανώλης, Γεώργιος Καραμούτσος, Νικόλαος Χήρας, Ιωάννης Βατός και Ευάγγελος Γιαβάσης, υπάλληλοι του Δήμου και πολίτες του λεκανοπεδίου Καλλονής.
Οι κύριοι Βατός και Γιαβάσης είναι ουσιαστικά οι συνδετικοί κρίκοι με τη νέα δημοτική αρχή, στην οποία και θα μετέχουν αφού επανεκλέγηκαν στη Δημοτική Ενότητα Καλλονής. Παρών ήταν και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Λέσβου Χρήστος Κορδώνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey