Επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στην πλαζ «Τσαμάκια» η «γαλάζια σημαία», μετά την περσινή δυσάρεστη εξέλιξη που, λόγω του ότι ο φάκελος δεν είχε συμπληρωθεί με όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για πρώτη χρονιά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, η οργανωμένη παραλία είχε βγει από τον κατάλογο των βραβευμένων ακτών.
Επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στην πλαζ «Τσαμάκια» η «γαλάζια σημαία», μετά την περσινή δυσάρεστη εξέλιξη που, λόγω του ότι ο φάκελος δεν είχε συμπληρωθεί με όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για πρώτη χρονιά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, η οργανωμένη παραλία είχε βγει από τον κατάλογο των βραβευμένων ακτών. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.
«Ετοιμάσαμε έγκαιρα όλο το φάκελο με τα στοιχεία που μας ζητούσαν και πριν λίγες ημέρες μάς ενημέρωσαν ότι όλα είναι εν τάξει και φέτος θα επιστρέψει ξανά η “γαλάζια σημαία” στην πλαζ. Πιστεύω ότι άδικα πέρυσι μείναμε εκτός της βράβευσης, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι διαθέτουμε όλες τις υποδομές, τα νερά μας είναι πεντακάθαρα και απλά και μόνο λόγω του ότι κάποιοι δε βρήκαν ανοιχτά την πλαζ τη μέρα που ήρθαν για δειγματοληψία, μας απέκλεισαν», τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την πλαζ «Τσαμάκια», Κώστας Παπαδόπουλος.
Η πλαζ θ’ ανοίξει φέτος, όπως και κάθε χρόνο, την 1η Ιουνίου, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες συντήρησης των χώρων. Αναμένεται πλέον να γίνουν και οι προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις, που κάθε χρόνο στελεχώνουν τις υπηρεσίες της, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί.
Οι καντίνες
Νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν φέτος οι καντίνες μετά το αεροδρόμιο. Πέρυσι ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας των καντινών είχε καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να λειτουργούν προς τα τέλη Ιουνίου. Ήδη οι εργασίες προετοιμασίας στις καντίνες έχουν ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν και από αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η ανάθεση πέρυσι έγινε για τρία χρόνια και έτσι οι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει να τις λειτουργούν έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από νωρίς τις προετοιμασίες ώστε να «ανοίξουν» εγκαίρως. Μια νέα εξέλιξη που υπάρχει, όμως, και θα ισχύει από φέτος, όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, Απόστολος Πατέστος, είναι ότι σύμφωνα με νόμο θα βγει σε δημοπρασία ο χώρος που χρησιμοποιούν μπροστά από την καντίνα τους για τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες.