Η Nokia κέρδισε μια μάχη απέναντι στην Apple

01/07/2012 - 05:56
Τέλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο εταιρείες κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών, έρχεται να βάλει η ανακοίνωση της Nokia που λέει ότι η αντίδικος εταιρεία Apple δέχτηκε να πληρώσει δικαιώματα για τη χρήση των τεχνολογιών της.
Τέλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο εταιρείες κολοσσούς των τηλεπικοινωνιών, έρχεται να βάλει η ανακοίνωση της Nokia που λέει ότι η αντίδικος εταιρεία Apple δέχτηκε να πληρώσει δικαιώματα για τη χρήση των τεχνολογιών της.

Η Nokia μήνυσε την Apple το 2009 για παραβιάσεις των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και η Apple απάντησε με μήνυση, κατηγορώντας τη Nokia ότι παραβιάζει τις ευρεσιτεχνίες της.
Μεταξύ αυτών για τα οποία η Nokia κατηγορεί την Apple ότι «της έκλεψε», είναι οι οθόνες αφής, η αναγνώριση κλήσεων, η υπηρεσία 3G και η τεχνολογία wi-fi. Η Nokia ισχυρίζεται ότι η συμφωνία της με την Apple βασιζόταν σε μια εφάπαξ πληρωμή, το ύψος της οποίας δεν είχε καθοριστεί, και τα συνεχιζόμενα δικαιώματα.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η Apple μπαίνει στον αυξανόμενο αριθμό των δικαιοδόχων τής Nokia», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nokia, Στέφαν Ίλοπ. «Αυτός ο διακανονισμός δείχνει την κυριαρχία τής Nokia στις ευρεσιτεχνίες και μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε σε περαιτέρω ευκαιρίες στην αγορά των επικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας.»
Και οι δύο εταιρείες έχουν αλληλοκατηγορηθεί κατά καιρούς, χωρίς όμως κάποια να αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς της άλλης.

Πηγή: enet.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey