Μπορεί τα μεγάλα κόμματα να έχουν καθυστερήσει τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων δημάρχων, όμως εμφανίζεται έντονη κινητικότητα για δημιουργία ανεξάρτητων κινήσεων, από ομάδες πολιτών που προέρχονται από διάφορα κόμματα, με στόχο να προβάλουν μια άλλη «πρόταση» στις προσεχείς εκλογές.
Μπορεί τα μεγάλα κόμματα να έχουν καθυστερήσει τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων δημάρχων, όμως εμφανίζεται έντονη κινητικότητα για δημιουργία ανεξάρτητων κινήσεων, από ομάδες πολιτών που προέρχονται από διάφορα κόμματα, με στόχο να προβάλουν μια άλλη «πρόταση» στις προσεχείς εκλογές.
Εκτός από την κίνηση Βουνάτσου, που όπως φαίνεται είναι βέβαιο ότι θα είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές για το νέο δήμο Λέσβου (και μάλιστα, χθες, υποστηρικτές και συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία του είχαν προγραμματίσει συνάντηση), σε αναζήτηση μιας «φρέσκιας» υποψηφιότητας κινείται και ομάδα πολιτών που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.
Τα ονόματα που «ακούγονται» να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή είναι του Γιάννη Τσακίρη, του Χρήστου Κορδώνη, του Γιάννη Βατού, του Παναγιώτη Ζαφειρίου. Τα στελέχη αυτά φέρονται να είναι κοντά στη συνεργασία με άλλα στελέχη που κινούνται στο χώρο της κεντροδεξιάς, όπως είναι οι Κώστας Ζώρας και Πάνος Πίτσιος.
«Θέλουμε να πάμε κόντρα στο δικομματισμό και τις πελατειακές σχέσεις. Όλοι εμείς που ξεκινάμε αυτή την κίνηση θέλουμε να βάλουμε επικεφαλής ένα νέο πρόσωπο, που θα εκφράζει όλο αυτό τον κόσμο που στις δημοσκοπήσεις για το ποιο κόμμα θα ψηφίσουν απαντούν “κανένα”. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τη σημερινή πολιτική κατάσταση και εμείς θέλουμε να δώσουμε διέξοδο», είπε στο «Ε» στέλεχος της πρωτοβουλίας αυτής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αντιδρούν στην απόφαση δημιουργίας ενός δήμου στη Λέσβο και σε πολιτικούς παράγοντες του τόπου που στήριξαν - όπως αναφέρουν - αυτή την απόφαση.
Σύντομα οι συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή θα οργανώσουν και συνάντηση, όπου θα ξεκαθαρίσουν τον τρόπο δράσης τους το επόμενο διάστημα.