Εκδηλώσεις που… «ταξιδεύουν»

01/07/2012 - 05:56
Ένα τρίμηνο πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό θέμα «…το Ταξίδι…» προγραμματίζει για φέτος, από τις 20 Ιουνίου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη και στους μεγάλους δήμους του νησιού, η νομαρχία Λέσβου.
Ένα τρίμηνο πολιτιστικών εκδηλώσεων με γενικό θέμα «…το Ταξίδι…» προγραμματίζει για φέτος, από τις 20 Ιουνίου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στο Αρχοντικό Γεωργιάδη και στους μεγάλους δήμους του νησιού, η νομαρχία Λέσβου.

Όπως κάθε φορά, αυτό που διαφοροποιεί τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, πέρα από την ποιότητα, είναι ότι επικεντρώνονται σε ένα ιδιαίτερο θέμα, το οποίο οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προσεγγίζουν με το δικό τους τρόπο.
Πρόκειται, εξάλλου, για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση διοργανώνει αντίστοιχο πρόγραμμα, ενώ έχουν προηγηθεί οι θεματικές «Μνήμη & Τέχνη» (2007), «Συναντήσεις της Παράδοσης με τη Σύγχρονη Τέχνη» (2008), «Έρωτας & Θάνατος» (2009).
Η φετινή θεματική, με ό,τι μπορεί να σημαίνει ο τίτλος «…το Ταξίδι…», επιλέχθηκε με κριτήριο την τήρηση ενός υψηλού επιπέδου στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της νομαρχίας. Στο πλαίσιό της θα κληθούν ξένοι και ντόπιοι καλλιτέχνες, από όλο το φάσμα της Τέχνης (μουσική, ζωγραφική, θέατρο, ποίηση κ.λπ.), να προσεγγίσουν το θέμα, να δημιουργήσουν και να έρθουν σε επαφή με το κοινό.
Κάθε εκδήλωση που θα γίνεται στο Αρχοντικό Γεωργιάδη θα μεταφέρεται σε ένα δήμο κάθε φορά, ώστε και η περιφέρεια να «γευτεί» αυτό που συμβαίνει στην πρωτεύουσα και έχει την επιδοκιμασία του κόσμου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey