«Η κοινωνία, απλά μάς ανέχεται»

01/07/2012 - 05:56
Η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ήταν η τελευταία του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2001, ή όπως είπε ο Πρόεδρος Χρήστος Κορδώνης κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της λειτουργίας του οργάνου, η 31η στη σειρά.
31 συνεδριάσεις σ’ ένα χρόνο, ο απολογισμός του Δημοτικού Συμβουλίου απ’ το Χρήστο Κορδώνη 

Η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, ήταν η τελευταία του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2001, ή όπως είπε ο Πρόεδρος Χρήστος Κορδώνης κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της λειτουργίας του οργάνου, η 31η στη σειρά.
Η αναλογία των συνεδριάσεων που διενεργήθηκαν, ήταν 2,5 το μήνα, ενώ συνολικά το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε 830 αποφάσεις.
Όμως πέρα απ’ τα αριθμητικά στοιχεία, ο κ. Κορδώνης κατέθεσε και την άποψή του για την ποιότητα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε συμπεριφορά και μοντέλο πολιτικού λόγου».
Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποστήριξε πως «η κοινωνία δεν μας βλέπει με καλό μάτι, απλά μας ανέχεται». Πρόσθεσε επίσης ότι αν απουσίαζε η τηλεόραση, κάποιοι θα απέφευγαν τις ρητορείες που κουράζουν τον κόσμο, ο οποίος «θέλει αποτέλεσμα κι όχι λόγια».
Ο κ. Κορδώνης που δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα με κανέναν, ανέφερε ότι προσπάθησε παρά τις συγκρούσεις με όλους, να λειτουργήσει ως Πρόεδρος όλου του οργάνου. Ο ίδιος, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, κατέθεσε την εκτίμηση πως ίσως οργανωτικά να μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, διότι «κατά τα άλλα υπερέβη εαυτόν σε αντοχές και προσπάθεια».

Αξιοποίηση τώρα
Αναφορικά με το αύριο του Δήμου Λέσβου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στον ίδιο απολογισμό, ανέφερε ότι επείγει να ολοκληρωθεί λεπτομερώς και να αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου Λέσβου. Ως παράδειγμα για το πώς μπορούν αυτά να αποφέρουν είτε με την ενοικίασή τους, είτε με την πραγμάτωση επενδύσεων, έσοδα και μάλιστα σημαντικά στο δήμο, ο κ. Κορδώνης, ανέφερε την περίπτωση των ανεμογεννητριών της Άντισσας, που ως νεαρός κοινοτάρχης τότε, είχε δρομολογήσει ο αδελφός του, Κώστας Κορδώνης, πριν πολλά χρόνια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey