Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο Πλωμάρι, η κοπή της πίτας των τριών σωματείων «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», χορωδία «Αλκαίος» και Βυζαντινή Χορωδία, του Γιώργου Μιχαλέλλη.
Από κοινού εκδήλωση της Λέσχης Πλωμαρίου, της χορωδίας «Αλκαίος» και της Βυζαντινής Χορωδίας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο Πλωμάρι, η κοπή της πίτας των τριών σωματείων «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», χορωδία «Αλκαίος» και Βυζαντινή Χορωδία, του Γιώργου Μιχαλέλλη.
Πάνω από 90 άτομα παρευρέθηκαν στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου, μεταξύ των οποίων ο εφημέριος της Αγίας Παρασκευής π. Δημήτριος Γιαμουγιάννης, ο πρώην δήμαρχος Πλωμαρίου Μιχάλης Μαμάκος και ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Γιάννης Στεργέλλης.
Την πίτα έκοψαν οι πρόεδροι των τριών σωματείων, ενώ το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του «Αλκαίου», συμβολίζοντας τη δημιουργική αναγέννηση της χορωδίας.
Ο πρόεδρος της Λέσχης Πλωμαρίου, Ξενοφών Μαυραγάνης, έκανε ένα μικρό απολογισμό της δράσης της περασμένης χρονιάς, αναφερόμενος κυρίως στο λεύκωμα «Λέσβος 1912 - 2012. Εκατό χρόνια ελευθερίας» και ζητώντας από όλους τη στήριξη της Λέσχης.
Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της χορωδίας «Αλκαίος» ανέφερε πως αρχίζει μια μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότησή της, που θα επιτευχθεί μέσα και από συνεργασία με τη Λέσχη, ενώ ο διευθυντής της Βυζαντινής Χορωδίας, Γιώργος Μιχαλέλλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη συνεργασία, προβλέποντας «καλύτερες μέρες» για την παρουσία του Πλωμαρίου στα πολιτιστικά θέματα του νησιού.
Ακολούθησε η κλήρωση βιβλίων της Λέσχης και CD της χορωδίας «Αλκαίος» σε δύο τυχερούς, ενώ τη βραδιά συνόδεψε μουσικά ορχήστρα, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Μωραϊτη (μπουζούκι), Δημήτρη Καζάζη (κιθάρα και τραγούδι), Στάθη Βαρτή (κιθάρα), Κική Βαρτή (τραγούδι) και Αν-Καρίν Βίνγκε (τραγούδι).