Ολοκληρώθηκε η έκθεση έργων των σπουδαστών της Σχολής Ζωγραφικής του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης (ΦΟΜ) «Ο Θεόφιλος», που από το περασμένο Σάββατο φιλοξενούνταν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου.
Ολοκληρώθηκε η έκθεση έργων των σπουδαστών της Σχολής Ζωγραφικής του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης (ΦΟΜ) «Ο Θεόφιλος», που από το περασμένο Σάββατο φιλοξενούνταν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου.
Η έκθεση έγινε σε συνεργασία του ΦΟΜ με το Επιμελητήριο Λέσβου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, καθώς φέτος έκλεισαν 75 χρόνια από το θάνατο του λαϊκού ζωγράφου της Λέσβου. Περιελάμβανε περίπου 120 έργα παιδιών, αλλά και ενηλίκων σπουδαστών, τους οποίους δίδαξε ο δάσκαλος ζωγραφικής Γρηγόρης Αντρούτσια. Τα έργα περιστρέφονταν γύρω από τρία θέματα: αυτά του παραμυθιού, της αφηρημένης τέχνης με αντικείμενο τη θάλασσα, και των λουλουδιών.
Δημιουργοί από μικρές ηλικίες…
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΜ, κ. Περικλή Μαυρογιάννη, η έκθεση είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό, το οποίο την επισκεπτόταν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ πολύς κόσμος ήταν στα εγκαίνιά της, που έγιναν το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με τον κ. Μαυρογιάννη, τα 80 από τα έργα ήταν παιδιών ηλικίας πέντε έως δέκα ετών. «Τα παιδιά μπαίνουν από μικρά στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και μπορούν να αξιοποιήσουν το νωρίτερο δυνατό το ταλέντο τους», λέει ο κ. Μαυρογιάννης.
Η Σχολή Ζωγραφικής του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία του Ομίλου. Μέσα στα χρόνια αυτά έχουν στηθεί περίπου 100 εκθέσεις, ενώ στη Σχολή έχουν διδάξει πολλοί επώνυμοι ζωγράφοι.
«Αυτήν τη στιγμή, το σημαντικό είναι ότι διδάσκει ο ζωγράφος και γλύπτης κ. Γρηγόρης Αντρούτσια, ο οποίος δίνει μια ιδιαίτερη διάσταση στη δουλειά που γίνεται, ειδικά στο πώς αξιοποιείται η λεπτομέρεια στο φως και στο χρώμα, αλλά και η προσωπική δημιουργική παρέμβαση των σπουδαστών», λέει ο κ. Μαυρογιάννης.
Σύμφωνα με τον κ. Αντρούτσια, η συνεργασία μέσα στον τελευταίο χρόνο τόσο με τα παιδιά όσο και με τους ενήλικες, υπήρξε άριστη. Μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά, με τα παιδιά «η συνεργασία ήταν ακόμη καλύτερη, αφού δεν έχουν από πριν γνώσεις και απορροφούν τις πληροφορίες πιο γρήγορα».
Κατά τη φετινή σπουδαστική περίοδο παρακολούθησαν μαθήματα και εξέθεσαν έργα τους οι ενήλικοι Ειρήνη Αρβανίτη, Ανθούλα Βαμβουρέλλη, Δέσποινα Κλαδίτου, Α. Καλλιοπίτσα, Ειρήνη Μιχαλέλλη, Νταίζη Χατζηαργυρίου, Τάσος Τσέλεκας κ.ά..
Από το Τμήμα Παιδιών εξέθεσαν έργα τους οι Ευθυμία Γρημάνη, Πελαγία Γιασσιά, Ελευθερία Βεζηρέλλη, Παναγιώτα Λαφιάτη, Βερόνικα Κροίτορα, Μαρία Μαμαδέλλη, Αθηνά Μιχαηλιά - Ιατρού, Χρήστος Παπαμήτσος, Μαριέττα Παπασωτηρίου και Μαργαρίτα Παπασωτηρίου, Μαριλένα Σεφτελή, Στέλλα Τσιμή κ.ά..
Από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Στέγη Τεχνών «Τρύφων», στο Μόλυβο.