Πυρετός διαβουλεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να δοθεί το συντομότερο λύση στο ζήτημα της στέγασης του Εφετείου Μυτιλήνης. Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων, το κτήριο του Δικαστηρίου Μυτιλήνης προκρίνεται ως η καλύτερη λύση.
Πυρετός διαβουλεύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να δοθεί το συντομότερο λύση στο ζήτημα της στέγασης του Εφετείου Μυτιλήνης. Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και της αποστροφής που προκαλεί στην τοπική κοινωνία το κλίμα της αντιπαράθεσης μεταξύ κοινωνικών ομάδων για το ποιος θα παραχωρήσει χώρο για τη στέγασή του, το κτήριο του Δικαστηρίου Μυτιλήνης προκρίνεται ως η καλύτερη λύση και όπως όλα δείχνουν εκεί φαίνεται να καταλήγουν και οι σχετικές συζητήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η «Θέμις Κατασκευαστική» έχει πάρει σχετικές οδηγίες και μελετά τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στο υπάρχον κτήριο το συντομότερο δυνατό, ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο να στεγάσει το Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετικές πρωτοβουλίες που φέρεται ν’ ανάλαβε ο Νίκος Σηφουνάκης προκειμένου να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος των αντιπαραθέσεων για τη στέγαση του Εφετείου.
Ο αναπληρωτής υπουργός δεν έκρυψε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, τη διαφωνία του στο ενδεχόμενο να στεγαστεί το Εφετείο στο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Τη διαφωνία του αυτή άφησε να φανεί και δημοσίως στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά, όπου χωρίς να εκφραστεί ανοιχτά πρότεινε άλλες λύσεις για τη στέγαση του Εφετείου.
Σύμφωνα με κύκλους του, ο κ. Σηφουνάκης εμφανίζεται ενοχλημένος για το γεγονός ότι «άνοιξε» όλη αυτή η συζήτηση εξεύρεσης άλλου χώρου, δεδομένου ότι όλα τα υπόλοιπα εφετεία στεγάζονται μέσα στα δικαστήρια και το ίδιο θα μπορούσε να γίνει εξ αρχής και για το Εφετείο Μυτιλήνης, χωρίς να δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων. Η μακροπρόθεσμη λύση που σχεδιάζεται, εξάλλου, είναι η κατασκευή προσθήκης στον πίσω αύλειο χώρο του Δικαστηρίου, που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του Εφετείου.