70 ζωγράφοι στη Λήμνο

01/07/2012 - 05:56
Περισσότεροι από 70 ζωγράφοι παρουσιάζουν τα έργα τους στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στον Κοντιά της Λήμνου, στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης υδατογραφίας, με τίτλο «Υδατογραφώντας το Ελληνικό Τοπίο», με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντιά.
Περισσότεροι από 70 ζωγράφοι παρουσιάζουν τα έργα τους στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στον Κοντιά της Λήμνου, στο πλαίσιο της ομαδικής εικαστικής έκθεσης υδατογραφίας, με τίτλο «Υδατογραφώντας το Ελληνικό Τοπίο», με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντιά. Εκθέτουν καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Ανδρέας Βουρλούμης, ο Γιώργος Μανουσάκης, ο Ασαντούρ Μπαχαριάν, ο Νίκος Νικολάου, ενώ εκτίθενται και έργα Λημνιών ζωγράφων όπως οι Ράλλης Κοψίδης, Ανδρέας Κοντέλλης, Θανάσης Στυψιανός και Θωμάς Σφούνης αλλά και από τη Μυτιλήνη η ζωγράφος Νίκη Ελευθεριάδη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου, με τη συμμετοχή πολλών φιλότεχνων, ενώ ο δήμαρχος Νέας Κούταλης, Δημήτρης Βουλγαράκης, υποδέχθηκε το μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο, τους δήμαρχους Μύρινας Νάσο Σκαμάγκη, Μούδρου Κώστα Αδαμίδη και Ατσικής Ανδρέα Καλαϊτζή, καθώς και τους 25 δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΚΕ που συνεδρίασε στο νησί. Η έκθεση διοργανώθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, του επαρχείου Λήμνου και του δήμου Νέας Κούταλης, ενώ την επιμέλειά της είχε η ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.
Αντικείμενο της έκθεσης, το ελληνικό ηπειρωτικό και νησιωτικό τοπίο, ιδωμένα μέσα από την ιδιαίτερα ματιά του κάθε ζωγράφου και με στόχο, σύμφωνα με την κ. Ίριδα Κρητικού, «να διερευνηθούν οι εναλλασσόμενες όψεις του ελληνικού τοπίου, αλλά και οι τονικότητες, οι ανεπαίσθητες χροιές και οι πλαστικές αξίες της υδατογραφίας μέσα από τη γραφή που χαρακτηρίζει το έργο τού κάθε συμμετέχοντα καλλιτέχνη. Οι συμμετέχοντες έχουν εργασθεί εκτεταμένα και με λαμπρά αποτελέσματα, ασκώντας χρήση του συγκεκριμένου, ευαίσθητου και ιδιαίτερα εκφραστικού πλαστικού μέσου.».



Κι άλλες εκθέσεις

Η Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης στοχεύει, όπως δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρός της, Αναστάσιος Καπώνης, «στη διοργάνωση και άλλων μεγάλων τέτοιων εκθέσεων. Είναι ένα πρωτοποριακό εικαστικό γεγονός για τη Λήμνο, εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι κάτοικοι του νησιού μας δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν ξανά μια τέτοια έκθεση. Θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον να διοργανώσουμε στη πινακοθήκη μεγάλες εκθέσεις που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος της Πινακοθήκης.».
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να προμηθεύονται και το καλαίσθητο αναλυτικό κατάλογο των έργων που έχει εκδοθεί.



Συμμετοχές
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αγγελόπουλος Σπύρος, Αδαµάκης Γιάννης, Ακύλα Έλενα, Αλεξάκης Στέλιος, Ανδρεαδάκης Δημήτρης, Ανταχοπούλου Κατερίνα, Βερούκας Αλέξης, Βουρλούµης Ανδρέας, Γεωργιάδης Ανδρέας, Γιαννακάκη Μαρία, Γρηγόρα Άννα, Δασκαλάκης Στέφανος, Δηµητρακοπούλου Τάνια, Ελευθεριάδη Νίκη, Ζησίου Μιχάλης, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Ισακίδη Αλεξάνδρα, Καμπάνης Μάρκος, Κατσιγιάννης Δηµήτρης, Καφίδα Ιωάννα, Κερεστετζής Κώστας, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κοντέλλης Ανδρέας, Κοντοβράκης Νεκτάριος, Κοντογιαννοπούλου Λήδα, Κούκος Δηµήτρης, Κοψίδης Ράλλης, Κυριτσόπουλος Αλέξης, Κωτσαλάς Σπύρος, Λιαούρης Βασίλης, Μαδένης Μιχάλης, Μακρής Θανάσης, Μανουσάκης Γιώργος, Μιγάδης Γιάννης, Μιχαηλίδης Γιάννης, Μπαρκώφ Αλεξάντερ, Μπατινάκης Τίµος, Μπαχαριάν Ασαντούρ, Μπελντέκος Παναγιώτης, Μπίλη Άννα, Μπότσογλου Χρόνης, Νικολάου Νίκος, Ξιφαρά Ιόλη, Παπαλαμπρίδη Μαρίνα, Παπανικολάου Βασίλης, Παπατριανταφυλλόπουλος Κώστας, Παππάς Κώστας, Πασχαλίδης Απόστολος, Πατράκης Ανδρέας, Πρέκα Μερόπη, Πρέκας Πάρις, Προκοπίου Ελιάννα, Πωπ Μαρία, Ρήνας Βαγγέλης, Ρόρρης Γιώργος, Σάµιος Παύλος, Σαρασίτης Δηµήτρης, Σιαφάκας Κώστας, Σούτογλου Έφη, Στάβερης Αντώνης, Στελλάτου Μαρίνα, Στεφάνου Νίκος, Στυψιανός Θανάσης, Σφούνης Θωμάς, Τέτσης Παναγιώτης, Τηνιακού Μαρία, Τζωρτζακάκης Μανώλης, Τούντας Παναγιώτης, Τσιροπούλου Άντα, Φειδάκης Παναγιώτης, Χαδούλης Γιώργος, Χάρος Μανώλης, Χρήστου Σάντρα.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey