Starcraft II: Wings of Liberty

01/07/2012 - 05:56
Μετά από 12 χρόνια αναμονής, η συνέχεια του πολύκροτου RTS βρίσκει το δρόμο της στα PC των φανατικών «Starcraftάδων». Όταν κυκλοφόρησε, εν έτει 1998, είχε φέρει επανάσταση στο χώρο των Real Time Strategy.
Μετά από 12 χρόνια αναμονής, η συνέχεια του πολύκροτου RTS βρίσκει το δρόμο της στα PC των φανατικών «Starcraftάδων».
Όταν κυκλοφόρησε, εν έτει 1998, είχε φέρει επανάσταση στο χώρο των Real Time Strategy: αν και το είδος είχε εμφανιστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 (με τα Warcraft I και Dune II) και εδραιωθεί στα μέσα της (με τα Command and Conquer: Tiberian Dawn, Warcraft II, Total Annihilation και Command and Conquer: Red Alert), το Starcraft αποτέλεσε μία πραγματική επανάσταση, καθώς συνδύαζε δυναμικό gameplay (το multiplayer του είναι δημοφιλέστατο ακόμα και σήμερα), μοναδική (για την εποχή της) ποικιλία στις «φυλές» (οι Terran - «γκρίζων» αποχρώσεων μιλιταριστές γήινοι άποικοι, οι Protoss - αρχαία, εξελιγμένη τεχνολογικά φυλή με «Psyonic forces» και οι Zerg - το τερατόμορφο, εντομοειδές «Σμήνος», είχαν εντελώς διαφορετικές μονάδες και τρόπο παιχνιδιού) και ένα εκπληκτικό, με πολλές ανατροπές, σενάριο.


Βεβαίως, η Blizzard Entertainment (η «μαμά» εκτός του Starcraft, και των Warcraft και Diablo) είναι διάσημη για τις καθυστερήσεις της, και το Starcraft II επί σειρά ετών αποτέλεσε μία «χίμαιρα» για τα εκατομμύρια των φανατικών του σε όλο τον κόσμο, καθώς οι ανακοινώσεις της εταιρείας έστελναν όλο και πιο μακριά τη χρονιά κυκλοφορίας του. Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, και πλέον το Starcraft II βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων, στη διάθεση των φίλων του.
Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε τρία «επεισόδια», ένα για κάθε φυλή. Το πρώτο, ονόματι «Wings of Liberty», είναι το campaign των Terran (τα άλλα δύο, «Heart of the Swarm» για τους Zerg και το «Legacy of the Void» για τους Protoss θα κυκλοφορήσουν αργότερα).
Οι παίκτες θα συναντήσουν παλιούς, γνώριμους χαρακτήρες, όπως ο (πλέον μισθοφόρος) Jim Raynor, ο ηγέτης των Dark Templar, Zeratul και η Sarah Kerrigan - πρώην καταδρομέας των Ειδικών Δυνάμεων, νυν (μετά από μία... μετάλλαξη που αποτέλεσε μία από τις σεναριακές ανατροπές που έκαναν διάσημο το Starcraft)… Queen of Blades και φυσική αρχηγός του «Σμήνους» των Zerg -, ενώ εμφανίζονται και νέοι, όπως ο «ζόρικος» Terran Marine, Tychus Findlay.
Το Starcraft II διατηρεί υψηλά τον πήχη όσον αφορά το φρενήρες gameplay του στο multiplayer, με μεγάλη ποικιλία μονάδων και διαφορετικών στρατηγικών, ενώ στο single player, το σενάριο και τα εκπληκτικά cinematics δίνουν μία απίστευτα κινηματογραφική αίσθηση, όπως φαίνεται και στο αφιερωμένο στο σενάριο trailer, «Ghosts of the Past».
Τα γραφικά του, με προηγμένα 3D χαρακτηριστικά, διατηρούν τα υψηλά τους στάνταρ, συμπληρώνοντας με το δικό τους τρόπο τη συνολική εικόνα του άξιου διαδόχου ενός από τους εμπορικότερους και δημοφιλέστερους τίτλους της ιστορίας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. En’ taro Adun, λοιπόν… (οι «παλιοί»… καταλαβαίνουν).

Πηγή: www.kathimerini.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey