Οργή Αιγέα για τη διαιτησία!

01/07/2012 - 05:56
Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αιγέα Πλωμαρίου για τη διαιτησία του Πατσατζή και τις υποδείξεις των βοηθών του, ιδιαιτέρως του Ιωάννου, στο προχθεσινό τοπικό ντέρμπυ του Μιχαλέλειου Γηπέδου με αντίπαλο τη Δόξα Πλαγιάς.
Επιστολή του παράγοντα της ομάδας του Πλωμαρίου Στέφανου Σανιδά στην Ε.Π.Σ.Λ. και στον πρόεδρό της, Σταύρο Ψαρρόπουλο

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Αιγέα Πλωμαρίου για τη διαιτησία του Πατσατζή και τις υποδείξεις των βοηθών του, ιδιαιτέρως του Ιωάννου, στο προχθεσινό τοπικό ντέρμπυ του Μιχαλέλειου Γηπέδου με αντίπαλο τη Δόξα Πλαγιάς.

Ο Αιγέας διαμαρτύρεται κυρίως για τη φάση του πέναλτι από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ της Δόξας Πλαγιάς, επικαλούμενος αρχικά πως η εσχάτη των ποινών δόθηκε ενώ ο επιθετικός της Δόξας ξεκίνησε την προσπάθειά του από προφανή θέση οφσάιντ, ενώ στη συνέχεια, πριν εκτελεστεί το πέναλτι, τουλάχιστον δύο παίκτες της Δόξας έχουν εισέλθει στην περιοχή, αποκτώντας πλεονέκτημα έναντι των αμυντικών του Αιγέα, σκοράροντας μάλιστα αφού η μπάλα πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο.

Η επιστολή που υπογράφει ο κ. Σανιδάς
«Μετά από ώριμη σκέψη και βλέποντας την κατάφωρη αδικία που γίνεται προς τον Αιγέα Πλωμαρίου, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, τα οποία παραθέτω με αποδεικτικά στοιχεία-βίντεο αγώνα τα οποία υπάρχουν στο plomari news.gr/ και στο sport lesvos .gr/.
Την 4η αγωνιστική στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Αιγεύς - Αναγέννηση Γέρας, στο 93ο λεπτό του αγώνα, στις καθυστερήσεις, η ομάδα της Γέρας προηγείται στο σκορ με γκολ από καθαρή θέση οφσάιντ. Επόπτης ήταν ο κ. Κολαμπάς και διαιτητής ο κ. Πούλος. Πολύ εύκολη φάση για τον επόπτη, δύο σώματα μπροστά ο επιθετικός, αποδεχτήκαμε το ανθρώπινο λάθος. Ενημέρωσα τον κ. Χάρη Καλλία και τον κ. Θεόδωρο Στεργίου τηλεφωνικώς και πάντα με το βίντεο του αγώνα ως αποδεικτικό στοιχείο.
Στο συγκεκριμένο αγώνα στη συνέχεια έγινε λάθος αναγραφή αλλαγών στο φύλλο αγώνα από τον επόπτη κ. Κολαμπά, με αποτέλεσμα η ομάδα της Γέρας στο φύλλο αγώνα να φαίνεται για τουλάχιστον 20 λεπτά χωρίς τρίτο μικρό. Με το φύλλο αγώνα μπορούσαμε να κάνουμε ένσταση, αλλά θεωρούσαμε ανήθικο να διεκδικήσουμε τους βαθμούς χωρίς να έχει υπαιτιότητα η ομάδα της Γέρας. Τις αλλαγές δεν μπορούσε να γράψει σωστά στο φύλλο αγώνα ο επόπτης, το οφσάιντ θα έβλεπε… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Την 5η αγωνιστική, στον αγώνα μεταξύ Δόξας Πλαγιάς Τρύγονα - Αιγέα, από καθαρή θέση οφσάιντ, δύο μέτρα τουλάχιστον, εύκολη φάση για τον επόπτη, φεύγει παίκτης της αντιπάλου ομάδας και στη συνέχεια της φάσης γίνεται πέναλτι αμφισβητούμενο. Επόπτης ήταν ο κ. Ιωάννου και διαιτητής ο κ. Πατσατζής. Τοποθετείται η μπάλα για την εκτέλεση του πέναλτι και πριν το εκτελέσει, έχουν εισέλθει παίκτες στη μικρή περιοχή, η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ένας από τους παίκτες που είχε εισέλθει πριν το κτύπημα της μπάλας στην περιοχή, επιτυγχάνει γκολ. Ο επόπτης έχει σηκώσει το σημαιάκι και λέει ότι έχουν εισέλθει παίκτες πριν το χτύπημα στην περιοχή, ο διαιτητής δείχνει σέντρα.
Στη συνέχεια, μετά από διαμαρτυρίες μου, ξανασυμβουλεύεται τον επόπτη, τον απωθεί σαν να ενοχλήθηκε, φωνάζει τους αρχηγούς και υποδεικνύει οφσάιντ. Μετά, κάνει ολιγόλεπτη διακοπή, πάει στα αποδυτήρια και επιστρέφοντας δείχνει σέντρα αντί για επανάληψη, επειδή έχουν εισέλθει παίκτες εντός της περιοχής πριν το χτύπημα του πέναλτι. Ακόμη μια φορά αποδεχτήκαμε το ανθρώπινο λάθος και τη σαφή παράβαση του ΚΑΠ. Πόσα λάθη πρέπει να γίνουν σε μια φάση ώστε να ερωτώ τον εαυτό μου εάν είμαι καχύποπτος ή όχι, περισσότερα από τέσσερα που σας προανέφερα (οφσάιντ, πέναλτι, αλλαγή απόφασης διαιτητή τρεις φορές, όχι επανάληψη του πέναλτι);

Κύριε Πρόεδρε, δεν μπορώ πλέον να ανεχτώ άλλη κατάφωρη αδικία. Μέχρι σήμερα τους διαιτητές τούς προστάτευα με όσα λάθη και αν έγιναν. Η αδικία έχει γίνει αγανάκτηση, η αγανάκτηση θυμός και ο θυμός οργή. Σας γνωρίζω ότι δεν μπορώ πλέον να προστατεύσω κανένα διαιτητή. Την πρακτική τους να την κάνουν και αλλού. Έχω ζυμωθεί στο ποδόσφαιρο, αντιλαμβάνομαι πότε το λάθος είναι ανθρώπινο, πότε υπάρχει ανικανότητα και πότε η άγνοια του ΚΑΠ. Βαρέθηκα τη δικαιολογία “γίνονται λάθη”. Η ομάδα μου έχασε βαθμούς άδικα που δεν επιστρέφονται, που ίσως κοστίσουν τον προγραμματισμό μίας ολόκληρης χρονιάς.
Τέλος, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι μας είχατε υποσχεθεί τον υπερπαρατηρητή αγώνων, ο οποίος θα κατέγραφε και θα βαθμολογούσε τη συμπεριφορά διαιτητών, παικτών, παραγόντων, για τη βελτίωση του Πρωταθλήματος. Σε κανένα από τους δύο παραπάνω αγώνες δεν είχε οριστεί υπερπαρατηρητής.
Για όλα όσα σας προανέφερα, υπάρχει το αποδεικτικό υλικό βίντεο και το φύλλο αγώνα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey