Η μάχη της… προκυμαίας

01/07/2012 - 05:56
Ένας μήνας πριν τις εκλογές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν αρχίσει ήδη τις κινήσεις τους για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα υποδέχονται τους ψηφοφόρους τους.
Ένας μήνας πριν τις εκλογές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν αρχίσει ήδη τις κινήσεις τους για τη διαμόρφωση των χώρων όπου θα υποδέχονται τους ψηφοφόρους τους. Σε διάφορα σημεία της προκυμαίας έχουν ήδη ανοίξει ή πρόκειται να λειτουργήσουν σύντομα τα εκλογικά κέντρα και περίπτερα, όπου θα διανέμεται όλο το ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό για τις υποψηφιότητές τους και τις θέσεις τους.

Εδώ και 20 μέρες έχει ανοίξει το εκλογικό κέντρο του ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Παντελής Πατερέλλης. Ο χώρος στον τρίτο όροφο σε πολυκατοικία της προκυμαίας, δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς, έχει εξοπλιστεί με τραπέζια, καρέκλες, υπολογιστές κ.λπ. και υποδέχεται τους φίλους και τους ψηφοφόρους του από το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Παράλληλα, ακριβώς μπροστά από το κτήριο του εκλογικού κέντρου του κ. Πατερέλλη, έχει στηθεί ένα καλαίσθητο ξύλινο περίπτερο, που θα χρησιμοποιηθεί για τη διακίνηση του έντυπου υλικού και πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα, μόλις τοποθετηθεί και ο φωτισμός του. Τα εγκαίνια, πάντως, του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου θα πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου, την ίδια μέρα που ο ίδιος γιορτάζει τα… γενέθλιά του!
Στον αριθμό 63 της Κουντουριώτη, δίπλα ακριβώς από το κατάστημα «Buy Lesvos», εκεί όπου βρίσκονταν τα παλιά εκδοτήρια της Ναυτιλιακής, θα λειτουργήσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε ή το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Παύλου Βογιατζή. Χθες τοποθετήθηκαν οι εξωτερικές επιγραφές, ενώ μέσα στο χώρο, που έχει ήδη εξοπλιστεί με γραφεία και τραπεζοκαθίσματα, αλλά και αφίσες του ίδιου, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προμηθεύονται τα ενημερωτικά φυλλάδια και να ενημερώνονται για ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του. Ο χώρος αυτός επιλέχθηκε, όπως είναι φυσικό, λόγω του ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερα κεντρικό σημείο, από το οποίο περνάει πολύς κόσμος.


Το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Παντελή Πατερέλλη. Μπροστά από το κτήριο σύντομα πρόκειται να ανοίξει και το ξύλινο εκλογικό του περίπτερο

Αυτά που ετοιμάζονται

Μέσα στις επόμενες μέρες, σε ένα τμήμα του ημιωρόφου του ξενοδοχείου «Σαπφώ», θα ανοίξει το εκλογικό του κέντρο και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής. Ο κεντρικός αυτός χώρος βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προετοιμασίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προβλέπεται να λειτουργήσει παράλληλα κάποιο περίπτερο, καθώς, όπως μας τόνισε ο ίδιος ο κ. Γιακαλής, δεν κάνει «δαπανηρούς εκλογικούς αγώνες και προβολή».
Το εκλογικό κέντρο που είχε και στο παρελθόν ως υποψήφιος βουλευτής και δήμαρχος, θα στήσει στην πλατεία Σαπφούς ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Χατζηκομνηνός. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται, όπως σχετική αίτηση στο δήμο για την τοποθέτηση του λυόμενου, και αναμένεται η σχετική άδεια. Προς το παρόν, όλες οι προετοιμασίες για τον προεκλογικό αγώνα του, αλλά και η υποδοχή των φίλων του κ. Χατζηκομνηνού, γίνονται στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Θέμιδος 25.
Το δικηγορικό γραφείο του ίδιου στην οδό Φιλελλήνων 2 χρησιμοποιείται προς το παρόν ως εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου της «Λαϊκής Ενότητας», Δημήτρη Βουνάτσου. Σύντομα, ωστόσο, πρόκειται να ανοίξει και εκλογικό περίπτερο μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο, όπου θα διανέμεται το ενημερωτικό υλικό σχετικά με την υποψηφιότητά του και το συνδυασμό του. Σύμφωνα με το γραφείο του, μετά την ομιλία του στο καφέ-εστιατόριο «Πασατέμπο» και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δεν προγραμματίζεται κάποια άλλη σχετική εκδήλωση στο εκλογικό του κέντρο.


Στα παλιά εκδοτήρια της Ναυτιλιακής, στην οδό Κουντουριώτη 63, έχει στηθεί το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Παύλου Βογιατζή

Πάνε… πλατεία ή διαδίκτυο

Απαντήσεις από το δήμο Μυτιλήνης περιμένουν, προκειμένου να στηθούν τα εκλογικά τους περίπτερα, ο υποψήφιος δήμαρχος της κίνησης πολιτών «Αλλαγή Πορείας», Γιώργος Πάλλης, καθώς και ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Με τους πολίτες κόντρα στον καιρό», Βασίλης Τεντόμας. Και οι δύο έχουν ζητήσει χώρο στην πλατεία Σαπφούς. Σύμφωνα με τον κ. Πάλλη, ο χώρος αυτός, όπου θα διανέμεται όλο το πληροφοριακό υλικό, επιλέχθηκε γιατί «είναι το κέντρο της πόλης και από τους λίγους ελεύθερους χώρους της». Αντίστοιχα, ο κ. Τεντόμας υποστηρίζει πως η πλατεία Σαπφούς αρέσει στο συνδυασμό του, γιατί «είναι κοντά στη νεολαία». Προς το παρόν, το γραφείο του ως μηχανικού είναι και ο χώρος που χρησιμοποιείται για όλες τις προεκλογικές προετοιμασίες.
Τέλος, την τοποθέτηση εκλογικού περιπτέρου για την περιφερειακή κίνηση «Οικολογικός Άνεμος», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Ηλία Γιαννίρη, τη συζητούν ακόμη. Καθώς οι ίδιοι είναι, όπως λένε, «υπέρ των ελαφρών οικολογικών κατασκευών», ενδέχεται να στήσουν περίπτερο πάνω στην προκυμαία στο ύψος της πλατείας Σαπφούς. Ελλείψει κάποιου συγκεκριμένου εκλογικού χώρου, πάντως, οι ψηφοφόροι μπορούν προς το παρόν να τους βρίσκουν στην ιστοσελίδα τους www.oikoanemos.wordpress.com και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./, καθώς και στη σελίδα της κίνησης στο γνωστό Fecebook.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey