Αποστολή ανθρωπιάς σε Ίμβρο και Τένεδο

01/07/2012 - 05:56
Μήνυμα ανθρωπισμού και εθελοντικής προσφοράς έστειλαν εκατοντάδες εθελοντές και εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, που συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά στην Ίμβρο, την Τένεδο και το Τσανάκαλε.
Μήνυμα ανθρωπισμού και εθελοντικής προσφοράς έστειλαν εκατοντάδες εθελοντές και εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, που συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες για πρώτη φορά στην Ίμβρο, την Τένεδο και το Τσανάκαλε. Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε το περιφερειακό τμήμα Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο με αποστολή αποτελούμενη από 50 Λημνιούς πραγματοποίησε ταξίδι στην Ίμβρο, την Τένεδο και το Τσανάκαλε, από τις 23 μέχρι τις 28 Μαΐου.

Στην αποστολή, εκτός από τις 20 εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που για πρώτη φόρα ένστολες επισκέφτηκαν την Τουρκία, συμμετείχαν ο πρόεδρος του παραρτήματος Λήμνου και νομαρχιακός σύμβουλος, Θόδωρος Μπαβέας, ο διοικητής του Νοσοκομείου της Λήμνου, Κυριάκος Πανταβός, και η διευθύνουσα του Νοσοκομείου, Βίκυ Παπαδημήτριου, καθώς επίσης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του παραρτήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δημήτρης Αχιλαδέλλης, Κώστας Δώρας και Αθηνά Γραγρά.
Με επισκέψεις στα νοσοκομεία της Ίμβρου και του Τσανάκαλε, και στο πολυδύναμο ιατρείο της Τενέδου, το οποίο στεγάζεται στο παλιό ελληνικό σχολείο του νησιού, η αποστολή της Λήμνου συνεργάστηκε με τις εθελόντριες της Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ προτάθηκε να γίνει αδελφοποίηση των δύο εθελοντικών Συλλόγων.
Η πρωτοβουλία του ταξιδιού και της συνεργασίας πάρθηκε από τις εθελόντριες της Λήμνου, ενώ δόθηκε η σχετική έγκριση από το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η επίσκεψη στην Ίμβρο, την Τένεδο και το Τσανάκαλε, έγινε σε μία προσπάθεια συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων με την Ερυθρά Ημισέληνο. Ένστολες οι Ελληνίδες εθελόντριες επισκέφτηκαν τους Έλληνες των δύο νησιών για να τους προσφέρουν δώρα, ενώ στο Πνευματικό Κέντρο στους Αγίους Θεόδωρους δόθηκε δεξίωση με λημνιακά προϊόντα.
Ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και νομαρχιακός σύμβουλος, Θόδωρος Μπαβέας, μιλώντας στο «Ε» ανέφερε: «Ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τους εθελοντές της Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ επισκεφτήκαμε και τους Έλληνες των δύο νησιών. Κινηθήκαμε μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιότητας και του ανθρωπισμού. Είχαμε μια πρώτη άριστη συνεργασία, που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στο μέλλον πολλούς συνανθρώπους μας και στις δύο χώρες.»
Η αποστολή από τη Λήμνο συναντήθηκε επίσης με το μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, κ.κ. Κύριλλο, με τους έπαρχους και τους δημάρχους των δύο νησιών, καθώς και με Τούρκους γιατρούς.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey