Κόντρας συνέχεια στο Σύνδεσμο

01/07/2012 - 05:56
Στα «χαρακώματα» βρίσκονται για μια ακόμη φορά διαιτητές ποδοσφαίρου του Συνδέσμου της Λέσβου, με αφορμή τη σύγκληση γενικής συνέλευσης από την πλευρά των Θόδωρου Στεργίου και Γιώργου Κουκούλα, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο.
Στα «χαρακώματα» βρίσκονται για μια ακόμη φορά διαιτητές ποδοσφαίρου του Συνδέσμου της Λέσβου, με αφορμή τη σύγκληση γενικής συνέλευσης από την πλευρά των Θόδωρου Στεργίου και Γιώργου Κουκούλα, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο.

Θέμα της συνέλευσης είναι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και το ποιος θα κάτσει στις καρέκλες του, γεγονός που αποτελεί και την αιτία καβγά των δύο αντιμαχόμενων πλευρών τους τελευταίους μήνες.
Πάντως, η σημερινή διοίκηση του Συνδέσμου θεωρεί παράνομη την προχθεσινή σύγκληση γενικής συνέλευσης, καθώς - όπως τονίζουν σε δήλωσή τους οι ίδιοι - ο πρόεδρος, Παναγιώτης Ανδριάνης, και ο γενικός γραμματέας, Νίκος Οικονόμου, δεν ενημερώθηκαν όπως θα έπρεπε για τη διαδικασία, απειλώντας να παραπέμψουν την υπόθεση στα δικαστήρια. Ο Παναγιώτης Ανδριάνης απειλεί ακόμη ότι θα κινηθεί νομικά κατά όσων διεξάγουν παράνομα την αυριανή γενική συνέλευση.
Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, με ανακοίνωσή του, την οποία συνυπογράφει ο γενικός γραμματέας, αναφέρει ότι οι εκλογές, βάσει του καταστατικού, θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2012, κατηγορώντας για παρανομίες: «Κατά πληροφορίες, κάποιοι συγκαλούν γενική συνέλευση για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου πριν τη λήξη της θητείας του υφιστάμενου (Ιούνιος 2012 - πάντα σύμφωνα με το καταστατικό). Η νόμιμη διοίκηση που έχει εκλεγεί από τον Ιούνιο του 2010, ανακοινώνει τα εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού, αρχαιρεσίες του Συνδέσμου θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 19, παράγραφος Β, προβλέπονται συγκεκριμένοι όροι για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης. Η νόμιμη διοίκηση του Συνδέσμου δεν έλαβε καμμία επιστολή από τα 2/3 των μελών του για καμμία σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.
Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε ότι θα κινηθούμε νομικά έναντι σε όποιον με δική του πρωτοβουλία και πραξικοπηματικά προεδρεύσει ή επιμεληθεί σε εφορευτική επιτροπή ή προεδρείο γενικής συνελεύσεως για τη διενέργεια εκλογών, παρά τη βούληση του νόμιμου διοικητικού συμβουλίου και σε αντίθεση με τα όσα αναφέρονται στο καταστατικό (η πράξη αυτή χαρακτηρίζεται ως αυτοδικία και είναι ποινικό αδίκημα)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι λέει η άλλη πλευρά
Η άλλη πλευρά, τώρα, του Συνδέσμου υπερτονίζει ωστόσο ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα κι ότι από τη στιγμή που η πλειοψηφία των διαιτητών θέλει να διεξαχθούν εκλογές και να αναδειχτεί νέο Δ.Σ., οφείλουν να προχωρήσουν τις διαδικασίες, όπως και έκαναν, με σύγκληση της γενικής συνέλευσης.
PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey