Στην τελική ευθεία…

01/07/2012 - 05:56
Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ξεκινήσει αυτές τις ημέρες οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στο Κάστρο της Μυτιλήνης, που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο γεγονός που έλαβε χώρα ποτέ το νησί, τη μεγάλη συναυλία των θρυλικών «Scorpions».
Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ξεκινήσει αυτές τις ημέρες οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στο Κάστρο της Μυτιλήνης, που θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο γεγονός που έλαβε χώρα ποτέ το νησί, τη μεγάλη συναυλία των θρυλικών «Scorpions». Μέχρι χθες, λίγες μόνο ημέρες πριν τη συναυλία, δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα για την πώληση των εισιτηρίων, όμως όλοι αναμένουν ότι στο παρά πέντε θα εκτοξευθούν οι πωλήσεις τους.

Μετά την εξάντληση από τις πρώτες κιόλας ημέρες των 500 εισιτηρίων VIP των 70 ευρώ (θα είναι και οι μοναδικές θέσεις με καθίσματα), η νομαρχία τύπωσε και διαθέτει προς πώληση άλλα 300 εισιτήρια VIP, ενώ επέκτεινε την εξέδρα στη δεξιά πλευρά του χώρου της συναυλίας, όπου θα τοποθετηθούν τα καθίσματα.
Το μεγαλύτερο βάρος των εργασιών όλες τις προηγούμενες ημέρες έπεσε στη διαμόρφωση του χώρου της συναυλίας στο εσωτερικό του Κάστρου. Καθαρίστηκε ο χώρος από τα χόρτα, έγιναν χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης κάποιων σημείων, ενώ τοποθετούνται κιγκλιδώματα σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν αρχαιότητες, προκειμένου να προστατευθούν. Σε κάθε σημείο όπου υπάρχουν κιγκλιδώματα, στη διάρκεια της συναυλίας θα υπάρχουν και άνδρες ιδιωτικής ασφαλείας, προκειμένου ν’ αποφευχθεί το ενδεχόμενο να προκληθούν φθορές.
Η τεράστια σκηνή, με δυο μεγάλες γιγαντοοθόνες, θα τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από την πάνω είσοδο του Κάστρου, ενώ θα εγκατασταθούν τεράστια διαχωριστικά, που θα εμποδίζουν κάθε οπτική επαφή. Στο πίσω μέρος του χώρου θα τοποθετηθούν περίπου 50 χημικές τουαλέτες, ενώ θα υπάρχουν τρία κυλικεία.

Σήμερα φθάνει η σκηνή

Οι εργασίες αναμένεται να προχωρήσουν εντατικά από σήμερα 1η Ιουλίου, οπότε κι έχει προγραμματιστεί να φθάσουν με πλοίο της γραμμής στη Μυτιλήνη 12 νταλίκες με όλο το υλικό της σκηνής, που θα ξεκινήσει αμέσως να στήνεται. Οι νταλίκες θα μπορέσουν να προσεγγίσουν μέχρι το χώρο στάθμευσης στο Κάστρο, ενώ για ν’ ανέβει όλο το υλικό στο σημείο όπου θα γίνει η συναυλία, θα «επιστρατευθούν» αγροτικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, από χθες οι διοργανωτές κουβέντιαζαν με τη νομαρχία και την Τροχαία για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για να μπορέσουν να σταθμεύσουν οι νταλίκες και να ξεφορτωθεί το υλικό.
«Αυτό θα είναι το πιο δύσκολο μέρος της προετοιμασίας. Θα απαιτηθούν πολλές ώρες δουλειάς και πολλά άτομα για να γίνει το στήσιμο της σκηνής και των ηχητικών συστημάτων», λέει στο «Ε» η αντινομάρχης κ. Τσουβελακάκη, η οποία βρέθηκε χθες στο Κάστρο για να επιτηρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.



Παράλληλα, η νομαρχία τις τελευταίες ημέρες πριν τη συναυλία δίνει έμφαση στην προβολή του γεγονότος σε κάθε γωνιά του νησιού. Σε κεντρικά σημεία της πόλης θα τοποθετηθούν κιόσκια για την προπώληση εισιτηρίων, ενώ στο Κάστρο η πώληση θα γίνεται στο Κιόσκι, στον κάτω χώρο μπροστά από το πάρκινγκ.
Το συγκρότημα θα φθάσει στη Μυτιλήνη το μεσημέρι της Παρασκευής με ειδική πτήση της Athens Airways. Στο αεροδρόμιο θα τους περιμένουν για να τους παραλάβουν πέντε πολυτελείς λιμουζίνες - έχουν ζητήσει μία για τον καθένα - που θα τους μεταφέρουν στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν. Ειδικές προδιαγραφές με βάση τις απαιτήσεις του συγκροτήματος θα υπάρχουν και στα καμαρίνια τους, που θα στηθούν στο πίσω μέρος της σκηνής.

Πρόσκληση της ΟΛΣΑ
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν την προσπάθεια της νομαρχίας και των υπόλοιπων φορέων για την προβολή της Λέσβου και να παρακολουθήσουν τη συναυλία.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey