Πρώτη μέρα χθες για τα ΕΠΑΛ

01/07/2012 - 05:56
Άνοιξε χθες η αυλαία των Πανελληνίων και για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων. Συνολικά 223 υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις, ενώ και στα τρία εξεταστικά κέντρα του Νομού (2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ΕΠΑΛ Καλλονής και ΕΠΑΛ Μύρινας) η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς απρόοπτα.
Άνοιξε χθες η αυλαία των Πανελληνίων και για τους μαθητές των επαγγελματικών λυκείων. Συνολικά 223 υποψήφιοι συμμετείχαν στις εξετάσεις, ενώ και στα τρία εξεταστικά κέντρα του Νομού (2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, ΕΠΑΛ Καλλονής και ΕΠΑΛ Μύρινας) η διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς απρόοπτα.

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ήταν το πρώτο στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Α΄ των ΕΠΑΛ του Νομού Λέσβου. Από τους 216 μαθητές που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες, προσήλθαν τελικά οι 165. Από αυτούς, οι 108 εξετάστηκαν στη Μυτιλήνη, οι 28 στην Καλλονή και οι 29 στη Μύρινα, ενώ άλλοι επτά ήταν οι δυσλεξικοί μαθητές, που εξετάστηκαν στο ειδικό εξεταστικό κέντρο, στον Πειραιά.
Την ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου, οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα των Μαθηματικών. Οι εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ (ημερησίων και εσπερινών) θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 1η Ιουνίου, ενώ τα παιδιά διαγωνίζονται για εισαγωγή στα ΤΕΙ, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ), τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων, τις Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και στα ΑΕΙ (Ομάδα Β΄).
Στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης εξετάζονται οι υποψήφιοι του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Μυτιλήνης, του 1ου ΕΠΑΛ Γέρας και του 1ου ΕΠΑΛ Πλωμαρίου. Στο ΕΠΑΛ Καλλονής εξετάζονται οι υποψήφιοι του Σχολείου, ενώ στο 1ο ΕΠΑΛ Μύρινας, εξετάζονται οι υποψήφιοι του ίδιου και του ΕΠΑΛ Μούδρου.
Σύμφωνα με το Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης οι μαθητές απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, κομπιουτεράκια και οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό μέσο, με το οποίο μπορούν να λαμβάνουν ή να στέλνουν πληροφορίες. Επιτρέπεται να έχουν μαζί τους μόνο ένα μπουκαλάκι νερό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey