Ένα πολύχρωμο μελίσσι πολιτών της Λέσβου, που συμβάλλουν με την εθελοντική τους προσφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου, συγκεντρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης.
Ένα πολύχρωμο μελίσσι πολιτών της Λέσβου, που συμβάλλουν με την εθελοντική τους προσφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Λέσβου, συγκεντρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, στην αίθουσα συνεδρίων του οποίου πραγματοποιήθηκε από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, η εκδήλωση βράβευσης των εθελοντικών οργανώσεων, σωματείων, ομάδων και απλών πολιτών της Λέσβου που συμμετέχουν σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας.
Στην εκδήλωση αυτή μίλησε ο νομάρχης Λέσβου, Παύλος Βογιατζής, ο οποίος τόνισε την αξία του εθελοντισμού, την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντικών οργανώσεων της Λέσβου, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Λέσβου για να βοηθά τις ανάγκες των εθελοντικών οργανώσεων του νομού μας. «Η ανάπτυξη του εθελοντισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο νομάρχης, «αντανακλά στην ανάπτυξη του τόπου, διαμορφώνει μια καλύτερη κοινωνία και προάγει τις ανθρώπινες σχέσεις.»
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, το νομαρχιακό σύμβουλο Δημήτρη Βουνάτσο και το διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, αρχιπύραρχο Ιωάννη Μαντή, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου.
Ομιλίες και έπαινοι
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία για τον εθελοντισμό από τον εθελοντή δασοπυροσβέστη και συνταξιούχο εκπαιδευτικό Δημήτρη Βελούτσο και την παρουσίαση εκ μέρους του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Λέσβου, από τον Αθανάσιο Γαρεφαλάκη, του νόμου 3013/1-5-2002 «Περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας». Τέλος, ο προϊστάμενος Δημήτρης Μαυραντώνης παρουσίασε τις δράσεις των Εθελοντικών Οργανώσεων, Σωματείων & Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικής πλακέτας και επαίνων.
Αναλυτικά, οι οργανώσεις και σωματεία που βραβεύτηκαν για την εθελοντική τους δράση στην πολιτική προστασία, είναι οι παρακάτω:
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Τμήμα Λέσβου, Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών νομού Λέσβου, Λέσχη Εθελοντικής Προσφοράς Γυναικών Λέσβου, Φυσιολατρικός Όμιλος Μυτιλήνης «Ο Υδάτινος», Αερολέσχη Μυτιλήνης, Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων νομού Λέσβου, Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου, Λέσχη Τετρακίνησης Λέσβου, Β΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους, Κυνηγετικοί Σύλλογοι Μυτιλήνης, Αγιάσου και Πλωμαρίου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Περιφερειακή Εφορεία Λέσβου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης, Σωματείο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Αμπελικού «Η Άμπελος». Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας δήμου Πολιχνίτου, Εθελοντές Μεγαλοχωρίου δήμου Πλωμαρίου. Τέλος, τιμήθηκαν μεμονωμένοι εθελοντές από όλο το νομό Λέσβου.