Μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου, με την υποστήριξη του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Λέσβου, στο Σεμινάριο Διαιτησίας, με θέμα «Κανονισμοί Αγώνων Καλαθοσφαίρισης - Επεξήγηση της FIBA».
Μια σπουδαία αθλητική εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου, με την υποστήριξη του Νομαρχιακού Αθλητικού Οργανισμού Λέσβου, στο Σεμινάριο Διαιτησίας, με θέμα «Κανονισμοί Αγώνων Καλαθοσφαίρισης - Επεξήγηση της FIBA». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, το απόγευμα της Δευτέρας και δίδαξαν ο καθηγητής διαιτησίας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Ο.Κ., Κώστας Κορομηλάς, και το μέλος της ΚΕΔ Νίκος Ζαβλανός.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΝΑΟΛ, Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Παντελής Πατερέλλης, ο Πρόεδρος της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, Δημήτρης Κουκουνιάς, ο Παρατηρητής Διαιτησίας ποδοσφαίρου κατηγορίας UEFA, Γιώργος Κουκούλας, διαιτητές του ΣΕΔΚΑΛ, κριτές, παράγοντες σωματείων και αθλητές.
Ο ΣΕΔΚΑΛ τίμησε τους προσκεκλημένους του, δίνοντας ένα όμορφο κεραμικό σκεύος στο Νίκο Ζαβλανό και μια εικόνα του Ταξιάρχη, όπως και στον Κώστα Κορομηλά. Παράλληλα, με αναμνηστική πλακέτα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα, ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, ο Παντελής Πατερέλλης και ο Δημήτρης Κουκουνιάς.
Ο Πρόεδρος του ΣΕΔΚΑΛ, Σπύρος Σαλαβός, έκανε μια σύντομη αναφορά στην ενηλικίωση του Συνδέσμου, που φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια ζωής, επισημαίνοντας: «Το σεμινάριο αυτό είναι άλλη μια προσπάθεια του Συνδέσμου μας στο να εμπλουτίσει τις γνώσεις των μελών του και χαίρομαι ιδιαίτερα που φιλοξενούμε σήμερα δύο μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής διαιτησίας στο χώρο του μπάσκετ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΝΑΟΛ και προσωπικά και τον κ. Ψαρρόπουλο, που όποτε ζητήσαμε τη βοήθεια του, δε μας την αρνήθηκε».
Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το σεμινάριο διαιτησίας
Ο κ. Ψαρρόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον αθλητισμό, είναι η άγνοια των κανονισμών. Οι διαιτητές είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στο παζλ του αθλητισμού και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υπάρχει παιχνίδι σε οποιοδήποτε άθλημα. Η Νομαρχία και ο Αθλητικός Οργανισμός θα είναι πάντοτε αρωγοί σε τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες, στηρίζοντας ταυτόχρονα και το χώρο του μπάσκετ.»
Ο Παντελής Πατερέλλης, αμέσως τη βράβευσή του, έδωσε το στίγμα της Δημοτικής Αρχής σε ό,τι αφορά την ανανέωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αναφέροντας: «Είναι διαπιστωμένα τα προβλήματα στο χώρο του μπάσκετ και οι προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, ευελπιστούμε να τα περιορίσουν. Το καλοκαίρι δημοπρατούνται οι ανακατασκευές γηπέδων μπάσκετ σε τρεις αύλειους χώρους σχολείων, στα Κεντρικά Λύκεια στην καρδιά της πόλης μας, στο σχολικό συγκρότημα των Υφαντηρίων και στα Πάμφιλα. Παράλληλα, έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις και με τον κ. Σαλαβό, για τη δημιουργία ενός Κλειστού Γυμναστηρίου στην Παναγιούδα, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η πόλη μας.»
Ο Δημήτρης Κουκουνιάς εστίασε το πρόβλημα στην έλλειψη κλειστών γυμναστηρίων, τονίζοντας: «Το μοναδικό Κλειστό στη Νεάπολη δεν επαρκεί και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στο νησί μας θα ήταν εφικτό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την κατασκευή ενός ακόμα κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη της Μυτιλήνης και ενός σε κάθε μεγάλο δήμο του νησιού μας, έστω και με πιο ελαφριές κατασκευές σε Καλλονή, Γέρα, Πλωμάρι, Μόλυβο. Η ανάπτυξη του αθλήματος περνά μέσα από τις εγκαταστάσεις του.»
Στο Σεμινάριο Διαιτησίας που ακολούθησε, οι δύο προσκεκλημένοι του ΣΕΔΚΑΛ ανάλυσαν αποφάσεις διαιτητών σε βίντεο - προβολέα από φάσεις μεγάλων αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, αγωνιστικό τεστ για τους αξιολογημένους διαιτητές του ΣΕΔΚΑΛ, υπό το βλέμμα του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας, Ανδρέα Τσαγκαμίλη.