Ψηφίζουν σήμερα οι καθηγητές

01/07/2012 - 05:56
Για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λέσβου, αλλά και για την ανάδειξη αντιπροσώπων τους στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ψηφίζουν σήμερα 1.000 περίπου καθηγητές της Λέσβου.
Για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λέσβου, αλλά και για την ανάδειξη αντιπροσώπων τους στο 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ψηφίζουν σήμερα 1.000 περίπου καθηγητές της Λέσβου.

Η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9:30 το πρωί, στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στη Λέσβο και είναι μέλη τής ΕΛΜΕ, μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, εφόσον έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό.
Σημειώνεται πως το 2009 είχαν ψηφίσει οι 750 από τους 1.000 περίπου καθηγητές του νησιού.

Υποψήφιοι
Πέντε είναι οι παρατάξεις που έχουν καταθέσει υποψηφιότητες για τις φετινές εκλογές.
Για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου, υποψήφιοι της ΔΑΚΕ είναι οι: Βαμβακίτου Σταυρούλα, Βρικέλλη Βασιλεία, Γιαννάκα Στέλλα, Ευαγγέλου Φωτεινή, Κλαρωμένου Ευτυχία, Κουτσαντώνης Αλέξανδρος, Πολυζώνης Δημήτριος και Στρατάκης Μιχαήλ.
Από την ΠΑΣΚ, υποψήφιοι είναι οι: Αϊβαλιώτης Μιχαήλ, Αθηναίος Παναγιώτης, Αλεξιάδης Ευάγγελος, Αρβανίτης Δημήτριος, Βασιλείου Γεώργιος, Γαλέτσας Μανώλης, Δουβαλέτα Δέσποινα, Ζαφειρίου Νικόλαος, Ζορμπάς Ευάγγελος, Κουκούλας Γεώργιος, Μακρής Χρήστος, Μαστραγγέλη Ελευθερία, Τζελβές Ιωάννης και Τσολακίδης Γεώργιος.
Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ κατεβαίνει στις εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ με τους: Γκαρτζοπούλου Μαρία, Γκολφινόπουλο Σπύρο, Καρατζιτζή Δημήτρη, Κοτζαμπάση Ιγνάτη, Κουρτίδη Ευάγγελο, Μαυρομάτη Φιλιώ και Πολίτη Ήρα.
Η «Αυτόνομη Πρωτοβουλία», με τους: Καλαϊτζόγλου Στέλλα, Ματοσιάν Αλμπέρ Ντικράν, Περδικούρη Μαρία, Ταγαρούλια Στυλιανή, Τουρλή Μαρία και Ψωμαδάκη Μαρία.
Τέλος, υποψήφιοι με την «Αγωνιστική Παρέμβαση» είναι οι: Αθανασιάδου Μαγδαληνή, Αλχατζίδου Ανδρομάχη, Γεωργοκώστα Σοφία, Γκίκα Ευφημία, Δημητρούλη Ελευθερία, Κοντογιάννης Γεώργιος, Κρεασίδης Γεώργιος, Κρητικός Παναγιώτης, Μαραφής Δημήτριος, Μπάλλας Ανδρέας, Ντουράκης Κωνσταντίνος, Σπανός Γεώργιος, Τονοζλή Πασχαλίνα, Τσαγλιώτης Γεώργιος και Τσιρεπλής Ιγνάτιος.

Υποψήφιοι για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Για το 15ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, υποψήφιοι αντιπρόσωποι της ΔΑΚΕ είναι οι: Βαμβακίτου Σταυρούλα, Βαρελτζής Απόστολος, Βρικέλλη Βασιλεία, Γιαννάκα Στέλλα, Ευαγγέλου Φωτεινή, Κλαρωμένου Ευτυχία, Κουτσαντώνης Αλέξανδρος, Μάγειρας Νικόλαος, Πολυζώνης Δημήτριος και Στρατάκης Μιχαήλ.
Η ΠΑΣΚ κατεβαίνει στις εκλογές με τους: Αϊβαλιώτη Μιχαήλ, Αλεξιάδη Ευάγγελο, Ζαφειρίου Νικόλαο, Καλδέλη Γρηγόριο, Κουκούλα Γεώργιο, Σέντα Θεόδωρο και Τζελβέ Ιωάννη.
Ίδιες με των εκλογών για το Δ.Σ. τής ΕΛΜΕ είναι οι υποψηφιότητες της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ και της «Αγωνιστικής Παρέμβασης», ενώ η «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» κατεβαίνει με τους: Δημητρίου Αικατερίνη, Ζαχαριάδη Δημήτριο, Κουφό Δημήτριο, Μαμάκο Θωμά, Ματοσιάν Αλμπέρ Ντικράν, Μπουρνού Μαρία, Περδικούρη Μαρία, Τουρλή Μαρία και Τσαμπή Ευστρατία.


Οι θέσεις των παρατάξεων

ΔΑΚΕ

«Η ΔΑΚΕ έδειξε ώριμη και σοβαρή στάση μέσα στη διετία που έτρεξε», είπε μιλώντας στο «Ε» ο Απόστολος Βαρελτζής. «Δείξαμε ότι δεν κάνουμε στυγνή αντιπολίτευση. Αυτό δείχνει η εποικοδομητική θέση που πήραμε και η συμμετοχή μας στο διάλογο για τις συγχωνεύσεις, αφού η πρότασή μας υιοθετήθηκε από την ΕΛΜΕ και στη συνέχεια από τον προϊστάμενο, που τη μετέφερε στην Αθήνα. Οικονομικά αυτό που ζητάμε είναι δικαιοσύνη, το αυτονόητο για εμάς είναι να γίνουν στόχος των περικοπών τα ρετιρέ των 3.000 και 4.000 ευρώ το μήνα και όχι τα 1.400 ευρώ που παίρνει ο απλός καθηγητής. Τέλος, για το Νέο Λύκειο θεωρούμε λάθος της υπουργού που δεν κάλεσε σε ουσιαστικό διάλογο αλλά αιφνιδίασε, με αποτέλεσμα ένα σχολειό δεσμευμένο στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, εξαρτημένο από τα φροντιστήρια και με δυο κατηγορίες μαθητών. Στελεχώνουμε το ψηφοδέλτιό μας χωρίς απατηλές υποψηφιότητες. Δεν έχουμε μέσα συναδέλφους με καταγωγή εκτός Λέσβου, που έχουν ζητήσει μετάθεση για να φύγουν, δεν έχουμε συναδέλφους που βάζουν συστηματικά υποψηφιότητα και παραιτούνται αν τύχει να εκλεγούν. Και φυσικά, δεν έχουμε κομματικές εξαρτήσεις.»

ΠΑΣΚ

«Βασικές μας θέσεις είναι το να μην αλλάξουν κάποια πράγματα από οικονομικής πλευράς», λέει ο Νίκος Ζαφειρίου από την ΠΑΣΚ. «Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας έχει συρρικνωθεί πολύ οικονομικά, όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί είχαν πολύ αρνητικά αποτελέσματα και στο δικό μας χώρο. Θέλουμε, επιπλέον, ο τύπος Λυκείου που θα διαμορφωθεί τελικά, να είναι αντάξιος αυτού που ονειρευόμαστε. Δε θέλουμε αλλαγές όσον αφορά το ωράριο. Έχουν ειπωθεί πολλά κατά το προηγούμενο διάστημα για την απόδοση των καθηγητών, που δεν αληθεύουν. Η αύξηση του ωραρίου κατά κάποιες ώρες σίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο επιθυμούμε. Και ζητούμε να μην ισοπεδώνονται τα πάντα με μειώσεις κονδυλίων, μη πρόσληψη εκπαιδευτικών κ.ά.. Μπορεί να είμαστε κυβερνητική παράταξη, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε για το σχολείο που θέλουμε,μαζί και με τις άλλες παρατάξεις.»

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

«Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στις κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και να στηρίξουν δυνάμεις με κοινωνική αναφορά, να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, αυτήν τη στιγμή που κάθε λαϊκή οικογένεια και κάθε εκπαιδευτικός, αλλά και η ίδια η δημόσια εκπαίδευση, δέχονται επίθεση», είπε στο «Ε» η Ήρα Πολίτη από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ.

«Αυτόνομη Πρωτοβουλία»
«Είχαμε πει και παλιότερα ότι θα μπορούσε να υπάρξει από τον αριστερό χώρο ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, δεν υπήρξε όμως ανταπόκριση και κατεβαίνουμε μόνοι μας στις εκλογές», διευκρινίζει η Μαρία Περδικούρη. «Οι φετινές εκλογέςδιεξάγονται σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται την πιο ανάλγητη επίθεση της μεταπολιτευτικής περιόδου. Εμείς οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε με τον πιο επώδυνο τρόπο αυτήν τη διπλή επίθεση στο εκπαιδευτικό μας έργο και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν με την ψήφο τους την αντίθεση στο ισχύον εκπαιδευτικό καθεστώς.»

«Αγωνιστική Παρέμβαση»
«Το πλαίσιό μας έχει δύο επίπεδα», λέει ο Γιώργος Κρεασίδης από την «Αγωνιστική Παρέμβαση». «Το πρώτο αφορά το ότι καλούμε σε αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνουμε τη διαγραφή του χρέους και την παύση πληρωμών. Σε δεύτερο επίπεδο, που αφορά συγκεκριμένα την εκπαίδευση, λέμε ότι πρέπει να ανατραπεί η πολιτική τού ΠΑΣΟΚ στην Παιδεία, που διώχνει τους μαθητές από το σχολείο με το Νέο Λύκειο και τις συνεχείς εξετάσεις και περιθωριοποιεί τον εκπαιδευτικό με την αξιολόγηση-πειθάρχηση και τη ριζική μείωση των αποδοχών με το νέο μισθολόγιο. Απέναντι σε όλα αυτά, προτείνουμε το ενιαίο 12χρονο σχολείο, που θα δίνει απολυτήριο Λυκείου σε όλους τους νέους, με εκπαιδευτικούς που θα είναι μόνιμοι με αξιοπρεπείς αποδοχές, καθώς και ένα εκπαιδευτικό κίνημα που θα μπορέσει να υποστηρίξει όλους αυτούς τους στόχους, δημοκρατικό, αγωνιστικό και μαχητικό.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey