Οι τιμοληψίες για το σαρακοστιανό τραπέζι που έκανε η Διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχίας Λέσβου δείχνουν σημαντικές μεταβολές τιμών σε σχέση με πέρυσι. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε άνοδο των τιμών και σε άλλες κάμψη.
Οι τιμοληψίες για το σαρακοστιανό τραπέζι που έκανε η Διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχίας Λέσβου δείχνουν σημαντικές μεταβολές τιμών σε σχέση με πέρυσι. Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε άνοδο των τιμών και σε άλλες κάμψη.
Στα τέσσερα ευρώ το κιλό σκαρφάλωσε η ανώτερη τιμή του κόκκινου ταραμά φέτος, όταν πριν ένα χρόνο βρισκόταν στα τρία ευρώ. Το ανάμικτο τουρσί πωλείται από 1,16 έως και τρία ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι κυμαινόταν από 1,27 ευρώ έως 1,44 ευρώ το κιλό, δηλαδή και σε αυτό το προϊόν υπάρχει μεγάλη άνοδος της τιμής. Αντιθέτως, η τιμή του χαλβά υποχώρησε αφού το 2009 κυμαίνονταν από τα 6,79 έως 7,49 ευρώ και φέτος κυμαίνεται από τα 2,91 ευρώ έως τα 6,79 ευρώ το κιλό. Μικρή άνοδο καταγράφει η τιμή της ταραμοσαλάτας.
Μεγάλη κάμψη εμφανίζουν τα νωπά καλαμάρια, ενώ πιο συγκρατημένη είναι η πτώση της τιμής για τα κατεψυγμένα.
Στα νωπά χταπόδια δεν έχουμε ουσιώδεις μεταβολές στις τιμές, αλλά στα κατεψυγμένα παρουσιάζουν μεγάλη κάμψη οι ανώτερες τιμές.
Στις κατεψυγμένες γαρίδες έχουμε μεγάλη κάμψη τιμών. Στις νωπές γαρίδες φέτος η τιμοληψία αφορούσε την ποικιλία γάμπαρη, γι’ αυτό και δεν είναι συγκρίσιμες.
Στα κυδώνια και τις ελιές Μυτιλήνης οι τιμές είναι σταθερές, ενώ οριακή άνοδο έχει η τιμή της σαλάτας και του μαρουλιού.
Δείτε εδώ τον πίνακα με τις τιμές των σαρακοστιανών πέρυσι και φέτος