Με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννη Κουτσούκου, τα κρασιά που παράγονται στη Λέσβο μπορούν να φέρουν την ένδειξη Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Λέσβος». Με την ίδια απόφαση αναγνωρίζονται ως ΠΓΕ οκτώ κρασιά της χώρας.
Με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννη Κουτσούκου, τα κρασιά που παράγονται στη Λέσβο μπορούν να φέρουν την ένδειξη Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Λέσβος». Με την ίδια απόφαση αναγνωρίζονται ως ΠΓΕ οκτώ κρασιά της χώρας.
«Η βούληση και η πολιτική μας για την καθιέρωση και τη στήριξη των προϊόντων της ελληνικής γης που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, είναι ξεκάθαρη και σταθερή.
Ο οίνος, όπως και κάθε άλλο αγροτικό προϊόν που διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία εξαρτώνται από τον τόπο (κλίμα και έδαφος), την ποικιλία και τη μέθοδο παραγωγής του, αξίζει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή καταξίωση και προτίμηση από το καταναλωτικό κοινό», δήλωσε ο υφυπουργός τονίζοντας πως η αναγνώριση και η προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων προσδίδει στους συγκεκριμένους οίνους μια «ταυτότητα» συνδεδεμένη με τον τόπο παραγωγής τους, μεγαλύτερη εμπορική αξία και ταυτόχρονα αποτελεί διαβατήριο για την εγχώρια και διεθνή αγορά.
Η προώθηση και προβολή των επώνυμων και ποιοτικά αναβαθμισμένων οίνων και ιδιαίτερα των οίνων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο των προσπαθειών του Υπουργείου για προστιθέμενη αξία στο προϊόν και αύξηση της ανταγωνιστικότητάς του. Για την προστασία και ενημέρωση των καταναλωτών, όλοι οι αναγνωρισμένοι οίνοι ως ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και οι σχετικές αποφάσεις, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων > Διεύθυνση Μεταποίησης > Τομέας Οίνος.