Ως το καλύτερο γλυκό κρασί της χρονιάς βραβεύτηκε το «Μοσχάτος Χατζηγεωργίου», που κέρδισε για τρίτη συνεχή χρονιά τους οινόφιλους της χώρας στα βραβεία «Gourmet 2008 - 2009» για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Η τελετή βράβευσης έγινε στο ξενοδοχείο «Nikopolis» της Θεσσαλονίκης.
Ως το καλύτερο γλυκό κρασί της χρονιάς βραβεύτηκε το «Μοσχάτος Χατζηγεωργίου», που κέρδισε για τρίτη συνεχή χρονιά τους οινόφιλους της χώρας στα βραβεία «Gourmet 2008 - 2009» για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Η τελετή βράβευσης έγινε στο ξενοδοχείο «Nikopolis» της Θεσσαλονίκης.
Το συγκεκριμένο κρασί κερδίζει για τρεις χρονιές το καλύτερο βραβείο στην κατηγορία του, καθώς έχουν εκτιμηθεί, τόσο τα μοναδικά χαρακτηριστικά του που το κάνουν ξεχωριστό, όσο και η άριστη ποιότητα του σταφυλιού ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Το βραβείο παρέλαβαν τα παιδιά του ιδιοκτήτη του οινοποιείου, ενώ η οινολόγος Πωλίνα Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το οινοποιείο για τη συνέχιση της «ανοδικής πορείας, που σε συνδυασμό με την ποιότητα, γίνεται προσπάθεια να δοθούν τα καλύτερα χαρακτηριστικά στο δώρο αυτό που δίνει η Λημνιακή Γη».
Ο οινοποιός Πέτρος Χατζηγεωργίου μίλησε στο «Ε» για τη βράβευση αναφέροντας: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βραβεύεται το γλυκό κρασί της χρονιάς και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί κάθε χρόνο εξελισσόμαστε ποιοτικά και δείχνουμε μια σταθερά ανοδική πορεία. Σημαντικό για μας είναι ότι στον “Οινοχόο”, για φέτος το καλοκαίρι, υπάρχει η “Λημνία Γη” μέσα στα έξι προτεινόμενα λευκά κρασιά. Για τα γλυκά κρασιά έχουμε πάρει πολλά βραβεία και διακρίσεις· τώρα στοχεύουμε και σε διακρίσεις στα λευκά μας κρασιά.»
Αιγαιοπελαγίτες αμπελουργοί
Στο μεταξύ, στη σύσταση Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου «Οινοποιεία Αιγαίου - Aegean Wineries», προχώρησαν 24 οινοποιητικές μονάδες από τα νησιά του Αιγαίου. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Πέτρος Χατζηγεωργίου. Συγκεκριμένα, στο νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο πρόεδρος εκλέχθηκε η Μαρία - Ειρήνη Τριανταφύλλου από τη Ρόδο, αντιπρόεδροι της Ένωσης εκλέχθηκαν εκτός απ’ τον κ. Πέτρο Χατζηγεωργίου από τη Λήμνο και οι κ.κ. Γάσπαρης και Σιγάλας από τη Σαντορίνη, γενική γραμματέας η κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου από την Κω, ταμίας ο κ. Γιώργος Καρίμαλης από την Ικαρία και μέλη ο κ. Μανώλης Μωραΐτης από την Πάρο και ο Πέτρος Βαμβακούσης από τη Σαντορίνη.
Στόχος της νέας οργάνωσης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αδυναμιών και η αποκατάσταση μιας διαφορετικής, υψηλού επιπέδου, εικόνας για τον αιγαιοπελαγίτικο αμπελώνα και τα κρασιά της περιοχής, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητές της, όπως η ονομασία προέλευσης, το περιβάλλον, αλλά και η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Ο κ. Χατζηγεωργίου, αναφερόμενος σ’ αυτή την προσπάθεια, μίλησε στο «Ε» τονίζοντας: «Προχωρήσαμε στη δημιουργία της Ένωσης για να αναδείξουμε τον αιγαιοπελαγίτικο αμπελώνα, να πετύχουμε καλές τιμές και για τους παραγωγούς στα σταφύλια με καλύτερες ποιότητες, αλλά και για τα κρασιά μας. Επιδιώκουμε την καλύτερη προβολή των κρασιών μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και μια οργανωμένη παρουσία σε όλη την Ελλάδα. Στη δημιουργία ανάλογης ένωσης έχουν προχωρήσει οι Πελοποννήσιοι και οι Βορειοελλαδίτες, ενώ ετοιμάζονται και οι Κρητικοί.»