Για αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και νομικά πρόσωπα Δήμου Λέσβου

«Ανοιχτός» Ταρλάς

14/02/2014 - 15:26

Μέριμνα για να προστατευτεί το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, αλλά και για να μπορέσει να εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και προπονούνταν σ’ αυτό, πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Μέριμνα για να προστατευτεί το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, αλλά και για να μπορέσει να εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και προπονούνταν σ’ αυτό, πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Με την ίδια απόφαση, μνημονεύεται και η ανάγκη τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στο τμήμα του γηπέδου όπου στεγάζονται νομικά πρόσωπα του Δήμου.

«Πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή που θα “παντρέψουμε” τις εργασίες στο γήπεδο με τη χρήση του από τους αθλητές που προπονούνταν κι είναι αδύνατο να μετακινούνται, για παράδειγμα μέχρι την Καλλονή, καθημερινά για τον ίδιο σκοπό», είπε ο Απόστολος Πατέστος, σημειώνοντας πως δέχθηκε παρέμβαση από γονιό αθλητή για το θέμα. Ο ίδιος, έχοντας και την εμπειρία απ’ την προεδρία του Σταδίου για χρόνια, σημείωσε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να διασφαλιστεί η προστασία τού ταρτάν.

Ανάλογη παρέμβαση έγινε και απ’ τον Παναγιώτη Ζαφειρίου, ο οποίος έθεσε ζήτημα και για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών που στεγάζονται στο Στάδιο, όπως και το νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, θύμισε πως υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Λέσβου με το νομικό πρόσωπο και με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο οποίο προβλέπεται ότι διατηρείται ο στίβος και δεν παραχωρείται παρά μόνο το γήπεδο. Και ο δήμαρχος είχε, όπως ανέφερε, δεχθεί τηλέφωνο το μεσημέρι της Τετάρτης για την ανάγκη να μην μετακινούνται οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό εκτός πόλης, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του νομικού προσώπου, Κώστας Αστυρακάκης, ανέφερε ότι για όλα αυτά τα ζητήματα θα είχε χθες συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Νάσο Γιακαλή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου τού ΣΕΓΑΣ, ενώ προσέθεσε ότι δίνοντας τα κλειδιά στον ανάδοχο του έργου, θα υπάρξει μέριμνα ώστε να παραμείνει ανοιχτή η κάτω πόρτα, όπως προτάθηκε και απ’ τον κ. Ζαφειρίου, ώστε να μπορούν ανεμπόδιστα να λειτουργούν τα νομικό πρόσωπα του Δήμου. Σημειωτέον ότι λόγω αρχείων και υπολογιστών, δεν είναι εύκολο οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να μετακινηθούν προσωρινά αλλού.

Αναβλήθηκε το ΣΧΟΟΑΠ Πέτρας
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθεί η έγκριση της Β2 φάσης και η οριστική παραλαβή της μελέτης του Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, αλλά όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Γιάννης Βατός, ενημερώθηκε απ’ τους μελετητές ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα και δεν μπορούσαν να παραστούν στη συνεδρίαση, οπότε και αναβλήθηκε η εξέταση του θέματος.

Στα εκτός ημερήσιας διάταξης που απασχόλησαν το Συμβούλιο, ήταν και το θέμα που έθιξε ο Κώστας Φραγκόπουλος, παρουσία και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κώμης, για καθίζηση μεγάλου τμήματος του κεντρικού δρόμου του χωριού, θέμα το οποίο όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μουτζούρης, θα αντιμετωπιστεί άμεσα απ’ το Δήμο σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΛ.

Μεγάλο μέρος στην αρχή της συνεδρίασης αφιερώθηκε στη συζήτηση για τον «Καλλικράτη» και την ενημέρωση του σώματος για τις επαφές που είχε η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος στην Αθήνα την προηγούμενη βδομάδα, με αίτημα το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey