Ρίχνουν τα στάνταρ

30/09/2024 - 09:15

Είναι απορίας άξιο, τι εκπαιδευτικές δυνατότητες έχουν οι ειδικοί σύμβουλοι που καλούνται να καλύψουν θέσεις στην αυτοδιοίκηση και αν τελικά οι πιστοποιημένες γνώσεις τους είναι ικανές να ανταπεξέλθουν σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Θα περίμενε κανείς ότι ένας ειδικός σύμβουλος που παίρνει μηνιάτικο μεγαλύτερο σαφώς από ένα μηνιάτικο δημοσίου υπαλλήλου κατηγορίας ΠΕ θα είχε αναμφισβήτητα περισσότερα δεδομένα που πιστοποιούν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές του. Το λιγότερο που θα έπρεπε να διαθέτει - εκτός βέβαια τίτλο σπουδών ΑΕΙ ή ΤΕΙ σε ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή έστω του εξωτερικού αναγνωρισμένα- είναι ένα master στην Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, μία άριστη ξένη γλώσσα και μία επιπλέον, χώρια τις δεξιότητες στους υπολογιστές. Αυτά είναι τα βασικά στάνταρ αν θέλουμε να χτίζουμε ένα επίπεδο σε επίπεδο διοίκησης και από εκεί και πέρα προσθέτουμε ανάλογα με την ανάγκη που θέλουμε να καλύψουμε. 

Και ερχόμενοι στην λεσβιακή πραγματικότητα διαβάζοντας τέτοιου είδους προκηρύξεις στους δήμους του νησιού διαπιστώνεται ότι δεν χρειάζεται καν master, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να έχει ένα πτυχίο ή έστω δίπλωμα συναφές με το αντικείμενο. Δεν χρειάζεται άριστη αγγλική αλλά καλή. Δεν θα αναφερθούμε στις περιπτώσεις που αρκεί να έχει την βασική εκπαίδευση. Είναι γεγονός ότι αυτές οι θέσεις, από το περιεχόμενό τους και μόνο, έρχονται να ικανοποιήσουν «πελατειακές σχέσεις» και αυτό το «μαρτυρεί» ενδεχομένως ο διαθέσιμος χρόνος υποβολής της αίτησης που είναι συνήθως μικρότερος από εβδομάδα. 

Δεν θα πλατειάσουμε βέβαια με τους συνταξιούχους που με το σημερινό καθεστώς βγάζουν και μηνιάτικο από την αυτοδιοίκηση, όταν υπάρχουν πτυχιούχοι νέοι άνεργοι.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey