«Να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη» επιμένει ο διοικητής του Βοστάνειου για τους υπευθύνους της δολιοφθοράς στον αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο της Λήμνου

Δολιοφθορά στην Υγεία

12/04/2012 - 16:04

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα των καταγγελιών και των ενεργειών του διοικητή του Βοστάνειου, Δημήτρη Κατσιφαράκη, ο οποίος χθες διέταξε ΕΔΕ και έστειλε την υπόθεση του αξονικού τομογράφου της Λήμνου στον αρμόδιο εισαγγελέα, καταθέτοντας μήνυση κατ’ αγνώστων.

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα των καταγγελιών και των ενεργειών του διοικητή του Βοστάνειου, Δημήτρη Κατσιφαράκη, ο οποίος χθες διέταξε ΕΔΕ και έστειλε την υπόθεση του αξονικού τομογράφου της Λήμνου στον αρμόδιο εισαγγελέα, καταθέτοντας μήνυση κατ’ αγνώστων.

Και ενώ ο κ. Κατσιφαράκης αναζητά τους λόγους «που εδώ και τρία περίπου χρόνια είναι κλειδωμένος (σ.σ. ο αξονικός) και συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2009», ο διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Λήμνου, Κώστας Δώρας, δήλωσε: «Εγώ μπορεί να μη χειρίζομαι το συγκεκριμένο μηχάνημα, αλλά ως διευθυντής έχω αποστείλει από το 2007 περισσότερα από πέντε έγγραφα, όπου ανέφερα τα προβλήματα και ότι υπήρχαν διαγνωστικά κενά. Μετά από τόσα έγγραφα, γιατί δεν ενδιαφέρθηκε καμμιά διοίκηση να το επισκευάσει; Η εταιρεία μπορεί να έλεγε ότι λειτουργεί το μηχάνημα, αλλά ο αρμόδιος γιατρός με ενημέρωνε ότι υπήρχαν διαγνωστικά κενά. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών σ’ έναν τόσο ευαίσθητο τομέα. Ακόμη, είχα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο Τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς δε διέθετε το απαραίτητο προσωπικό.»

Ο κ. Κατσιφαράκης ας σημειωθεί ότι επιμένει στην περίπτωση της δολιοφθοράς, καθώς λέει πως το συνεργείο τον ενημέρωσε ότι έχει υποστεί εσωτερικούς βανδαλισμούς. «Ενημερώθηκα», λέει, «ότι έγινε επισταμένη παρέμβαση με σκοπό την καταστροφή του.»

Γιατί τώρα;
Σ’ ό,τι αφορά στο χρόνο που επέλεξε να εξετάσει τον αξονικό τομογράφο, ο κ. Κατσιφαράκης τονίζει ότι όταν ανέλαβε, ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση του μηχανήματος, αλλά δεν υπήρχε ξεκάθαρη κατάσταση. «Από την εταιρεία με ενημέρωσαν ότι οι γιατροί είναι αυτοί που δε θέλουν να δουλέψει το μηχάνημα. Όταν έχεις πρόβλημα με ένα μηχάνημα, δεν το κλειδώνεις, αλλά το επισκευάζεις», λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του Νοσοκομείου ανταπαντούν πως ο αξονικός τομογράφος είναι ένα παλιό μηχάνημα, που ήρθε ως δωρεά στο Νοσοκομείο όταν βγήκε εκτός λειτουργίας στο ιδιωτικό νοσοκομείο για το οποίο είχε αρχικά αγοραστεί. Ακόμη, ρωτούν γιατί σήμερα, μετά από τόσο καιρό που είναι διοικητής ο κ. Κατσιφαράκης, αποφάσισε να ελέγξει το μηχάνημα και ενώ παράλληλα το Νοσοκομείο προχώρησε σε διαγωνισμό προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου. Και πώς θα λειτουργήσει το μηχάνημα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «το προσωπικό που διαθέτει το συγκεκριμένο Τμήμα δε φτάνει να καλύψει ούτε το απλό Ακτινολογικό»; Ας σημειωθεί τέλος ότι μέσα στον επόμενο μήνα ο κ. Κατσιφαράκης ευελπιστεί πως το Νοσοκομείο θα είναι σε θέση να επιδιορθώσει τις βλάβες, που το κόστος τους αναμένεται να φτάσει περί τις 10.000 ευρώ, ώστε ο αξονικός τομογράφος να λειτουργεί κανονικά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey