Δυο γιατροί στο Αγροτικό Ιατρείο Ερεσού

11/04/2012 - 18:20

Καλά τα νέα για το Αγροτικό Ιατρείο Ερεσού, αφού σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, στις 23 του τρέχοντος μήνα θα ορκιστούν δύο γιατροί ώστε να το στελεχώσουν.

Καλά τα νέα για το Αγροτικό Ιατρείο Ερεσού, αφού σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Δημήτρη Κατσιφαράκη, στις 23 του τρέχοντος μήνα θα ορκιστούν δύο γιατροί ώστε να το στελεχώσουν. Το Αγροτικό Ιατρείο Ερεσού παραμένει κλειστό εδώ και τρεις μήνες λόγω έλλειψης γιατρών.

Η σύμβαση του γιατρού που εργαζόταν εκεί, έληξε και δεν ανανεώθηκε, ούτε προσλήφθηκε άμεσα νέος, με αποτέλεσμα το Ιατρείο να μην μπορεί να λειτουργήσει, με όλες τις συνέπειες που αυτό επιφέρει.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Ερεσού αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Άντισσας για να εξετασθούν ή για να γράψουν τα φάρμακά τους. Διαφορετικά περιμένουν ώρες ολόκληρες για να εξυπηρετηθούν από το γιατρό του Κέντρου Υγείας, ο οποίος πηγαίνει συνήθως κάθε Πέμπτη αφιλοκερδώς στο Αγροτικό Ιατρείο της Ερεσού για να εξετάσει τους κατοίκους της περιοχής, αρκετοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι και ήταν αναγκασμένοι κατά τους προηγούμενους μήνες να περιμένουν μέσα στο κρύο ώρες ολόκληρες ώστε να εξετασθούν ή να γράψουν τα φάρμακά τους, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν κι εκείνοι που δεν προλαβαίνουν να εξετασθούν και αναγκάζονται να μετακινούνται στη Άντισσα, επιβαρυνόμενοι οικονομικώς.

Η έντονη αγανάκτηση των πολιτών για τις απάνθρωπες υπηρεσίες υγείας τούς οδήγησε στο να συντάξουν μια επιστολή διαμαρτυρίας, την οποία κοινοποίησαν στον κ. Κατσιφαράκη, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση και να καλυφθούν οι ανάγκες του Αγροτικού Ιατρείου, επιστολή την οποία υπέγραφαν 118 συνολικά κάτοικοι και φορείς της Ερεσού.

Η αυτοδιοίκηση
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης, Αντώνης Κουμαράς, τόνισε στο «Ε» ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και ανησυχητική. «Έρχεται συνήθως κάθε Πέμπτη ο γιατρός από το Κ.Υ. Άντισσας με δικά του έξοδα και εξετάζει αφιλοκερδώς τους ασθενείς, αλλά οι ηλικιωμένοι κάνουν ουρά και δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν όλοι από έναν άνθρωπο που έρχεται μια φορά την εβδομάδα. Σε επικοινωνία που είχα με τον κ. Κατσιφαράκη, μου είχε πει ότι το θέμα έχει κολλήσει στο Υπουργείο Υγείας, γιατί λόγω κάποιων απεργιών δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης», αναφέρει ο κ.Κουμαράς και συνεχίζει: «Πρέπει να έρθουν γιατροί γιατί θα αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα τώρα που ανοίγει η καλοκαιρινή σαιζόν. Εκτός αυτού, υπάρχουν κάτοικοι που δεν έχουν το μέσο να μετακινούνται στην Άντισσα.»

Οι εξελίξεις, όπως ενημέρωσε το «Ε» ο κ. Κατσιφαράκης, είναι θετικές, καθώς το Αγροτικό Ιατρείο Ερεσού θα στελεχωθεί με δύο γιατρούς, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει εναλλάξ η απαραίτητη εκπαίδευση των δύο γιατρών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ούτως ώστε ο ένας να εκπαιδεύεται και ο άλλος να εξετάζει κανονικά. Τέλος, 30.000 ευρώ θα διατεθούν (άγνωστο το πότε) μέσω του ΕΣΠΑ για την κτηριακή αναβάθμιση του εν λόγω Αγροτικού Ιατρείου, πάντα σύμφωνα με τον κ. Κατσιφαράκη, είδηση ιδιαιτέρως ευχάριστη αν σκεφτεί κανείς ότι αναβαθμίζεται ένα αγροτικό ιατρείο που θα εξυπηρετεί καθημερινά αρκετό κόσμο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey