Ρεβίθια τυλιγμένα στην πίττα - Gaziantep LeblebiSarma

27/04/2024 - 13:00

Τη συνταγή μας έστειλε η καλή μας φίλη Αισέν, από το Ακτσάϊ, η γνωστή στην Λέσβο τουριστική πράκτορας, που μαζί με τον σύζυγό της Αντέμ Κουσκούογλου υπήρξαν (και συνεχίζουν ακόμη) εδώ και 28 χρόνια πρωτοπόροι στο άνοιγμα της τουριστικής τουρκικής αγοράς στο νησί μας, με το πρακτορείο τους DEMRETOUR. Γνωρίζοντας ότι πολλοί από μας ακολουθούν νηστεία μέχρι το Πάσχα διάλεξε νηστήσιμο φαγητό όπως το φτιάχνουν στο Γκαζίαντεπ, την «πρωτεύσασα» της γαστρονομίας στη Τουρκία, ίσως αρέσει και στα παιδιά, που δεν πολυσυμπαθούν τα όσπρια.

Τα υλικά: 4 έτοιμες πίτες, 2 φλιτζάνια ρεβίθια, ζωμός ή κύβος λαχανικών, μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 1 κ. γ. βούτυρο ( ή λάδι αν κάνουμε αυστηρή νηστεία), 1 κ. σ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι. 1 κ. γ. πιπέριτσίλι (το παραλείπουμε αν δεν μας αρέσουν τα καυτερά), μισό κ. γ., μαύρο πιπέρι, 1 κ. γ. κύμινο, αλάτι. Για την γέμιση - σερβίρισμα 4 των πιττών: 2 κρεμμύδια, 2 ντομάτες, (κομμένα σε λεπτές φέτες), 1 ματσάκι μαϊντανό, 4 κομμάτια μαρούλι iceberg, πατάτες τηγανητές ή έτοιμα τσιπς, αλάτι , καυτερή πιπεριά(αν μας αρέσει) και σουμάκ (σκόνη).

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τα ρεβίθια κατά τα γνωστά (μούσκεμα αποβραδίς, βράσιμο μέχρι να μαλακώσουνε κλπ.), μετά τα στραγγίζουμε και τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο τηγάνι με τα μπαχαρικά. Τέλος ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το μαρούλι, τηγανίζουμε μερικές πατάτες, τοποθετούμε όλα τα υλικά στην πίττα και τυλίγουμε. Τόσο απλά! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey