Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου τα γυρίσματα

Το «Master Chef» ...έρχεται στη Λέσβο

22/04/2024 - 09:00 Ενημερώθηκε 23/04/2024 - 14:13

Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου πρόκειται να διεξαχθούν τα γυρίσματα του Master Chef στην Λέσβο για τις ανάγκες δύο επεισοδίων της εκπομπής. Μάλιστα Δήμος Δυτικής Λέσβου και Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις και αναμένεται το ίδιο να κάνει και ο Δήμος Μυτιλήνης, για την υποστήριξη των γυρισμάτων που στόχο έχουν την ανάδειξη της Λέσβου ως γαστρονομικού και τουριστικού προορισμού και στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας της. Τα γυρίσματα σύμφωνα με τα πρακτικά πρόκειται να γίνουν σε αναγνωρίσιμες περιοχές της Λέσβου και στο ξενοδοχείο ΖΑΙΡΑ. 

Σημειώνεται πως και ο σύλλογος ΑΣΠΙΔΑ υποστηρίζει το εγχείρημα αναλαμβάνοντας τις ανάγκες εστίασης των μελών της αποστολής που αποτελείται από 64 άτομα. Η εν λόγω εκπομπή προβάλλεται για 8η χρονιά στην Prime Time ζώνη του τηλεοπτικού σταθμό STAR Channel και προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει δύο επεισόδια στο νησί της Λέσβου εντός του τελευταίου δεκαπενθήμερου του Απριλίου, ήτοι πλησίον του τελικού, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πλευρά του τηλεοπτικού κοινού. 

Η πρώτη επαφή 

Έπειτα από επαφή της παραγωγού εταιρείας της τηλεοπτικής εκπομπής «Μaster Chef» με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Μυτιλήνης, Νίκο Γιαννάκα και της αντιδημάρχου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτης Βατή καθώς και με εκπροσώπους της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου προτάθηκε η παραγωγή δύο επεισοδίων της εκπομπής, τα γυρίσματα των οποίων θα διαρκέσουν από τις 27-30 Απριλίου. Για την πραγματοποίηση των επεισοδίων ζητήθηκε από την εταιρεία παραγωγής η αρωγή του Δήμου Δυτικής Λέσβου, του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βόρειου Αιγαίου.  

Τοπικά προϊόντα από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου  

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου σε πρόσφατη συνεδρίαση του στις 05/04/2024 ενέκρινε την αρωγή του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Μυτιλήνης στην παραγωγή των επεισοδίων της τηλεοπτικής παραγωγής Master Chef στην Λέσβο. Στην εισήγησή της η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αφροδίτη Βατή τόνισε, μεταξύ άλλων ότι ένας από τους βασικούς στόχους για την προβολή της Λέσβου, ως τουριστικού προορισμού, είναι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της στην ελληνική αγορά, μέσα από την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Δήμος Δυτικής Λέσβου να συνδράμει στην παραγωγή των επεισοδίων και να προσφέρει δώρα στους επισκέπτες που θα περιλαμβάνουν κασετίνες με τοπικά προϊόντα καθώς και πάνινες τσάντες με το λογότυπο και QR Code Welcome to Lesvos. 

Έξοδα διαμονής από την Περιφέρεια 

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής της ΠΒΑ εγκρίθηκε η δαπάνη για τη συμμετοχή της ΠΒΑ ως συνδιοργανωτή στη δράση φιλοξενίας της παραγωγής τη εκπομπής Master Chef στη Λέσβο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης Μυτιλήνης «Ασπίδα» με συνολικό ποσό έως 7000 ευρώ. Ειδικότερα στην εισήγησή της η κα Αγγελική Πολυτάκη Προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού ΠΒΑ, τόνισε ότι η φιλοξενία και υποστήριξη κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στα νησιά αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο τουριστικής προβολής και σε αυτό το πλαίσιο προβλέπεται η διοργάνωση φιλοξενιών διαμορφωτών γνώμης και ταξιδιών εξοικείωσης, στη λογική της ενίσχυσης των υφιστάμενων αγορών, ανοίγματος νέων και με έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey