Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Η Αναστασία Δαούση Η Αναστασία Δαούση Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Δαούση

31/03/2024 - 13:47 Ενημερώθηκε 02/04/2024 - 16:47

Έφυγε από τη ζωή, στις 30 Μαρτίου 2024, η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του Κόμματος, Αναστασία Δαούση, στα 58 της χρόνια, ηττημένη από την πολυήμερη γενναία μάχη που έδινε για την ζωή της. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου, με δελτίο Τύπου, αποχαιρετά με βαθύτατη οδύνη  «την ακούραστη αγωνίστρια Αναστασία, που από τα μαθητικά της χρόνια στο Χαϊδάρι εντάχθηκε στον συλλογικό αγώνα της Αριστεράς (μέσα από τις τάξεις τότε της ΚΝΕ) για μια κοινωνία διαφορετική. Και που το 2019 συστρατεύθηκε και επίσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα που τίμησε με τη δράση της σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Το Κόμμα μας αναγνώρισε τοπικά και κεντρικά την πολύτιμη συνεισφορά της στην κοινή μας υπόθεση, αναδεικνύοντάς την αρχικά σε Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε. Λέσβου και αργότερα σε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής.

Αποχαιρετούμε την ακούραστη επιστήμονα, κτηνίατρο Αναστασία, που με τη δουλειά της έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου.

Αποχαιρετούμε την Αναστασία μας, την πολύτιμη συντρόφισσά μας με τη μεγάλη καρδιά, το αστείρευτο χιούμορ και το ανοιχτό σπίτι για όλους. Την Αναστασία που χαιρόσουν να έχεις φίλη σου και να συμπορεύεσαι μαζί της στον αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η απουσία της είναι τεράστιο και δυσαναπλήρωτο πλήγμα για μας και για το νησί μας. Θα τη θυμόμαστε πάντα με μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερε στην Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον τόπο που αγάπησε.

Στον σύζυγό της, Λευτέρη και τις κόρες της, Στέλλα και Καρολίνα, εκφράζουμε με συγκίνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Μπουρνούς: Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου είναι από σήμερα πολύ φτωχότερος

«Πώς να βρεις τη δύναμη να μαζέψεις το μυαλό και την καρδιά από τη συντριβή; 

«Πώς να χωρέσουν σ'ένα σημείωμα τόσα συναισθήματα, τόσες μνήμες, τόσες ώρες, μέρες και ξενύχτια συζητήσεων, εξομολογήσεων, δύσκολων αποφάσεων και δράσης; Τόσα γλέντια κι ανταμώματα; Τόση αγάπη κι ευγνωμοσύνη;
 
Πώς ν' αποχαιρετήσεις την Αναστασία μας; Πώς να συνηθίσεις τέτοια απώλεια;
 
Δεν συνηθίζεται. Παίρνεις απλώς βαθιά ανάσα και συνεχίζεις τον αγώνα. Αλλά λειψός. Χωρίς το βράχο, το ακλόνητο στήριγμά σου δίπλα σου. Χωρίς εκείνο το τρανταχτό κεφαλονίτικο γέλιο και τη στεντόρεια φωνή που σ'επανέφερε στην τάξη μόλις...τολμούσες να χαλαρώσεις! Χωρίς τα γλέντια και τις χαρές μας, στην Καλλονή, την Μυτιλήνη, την Πέτρα και σ' όλο το νησί.
 
Δεν θα ξεχάσω τίποτα από την Αναστασία. Ούτε στιγμή από τα χρόνια που συμπορευτήκαμε στο Κόμμα μας και την κοινή μας υπόθεση.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου είναι από σήμερα πολύ φτωχότερος. Κι αν ένα πράγμα πρέπει να υποσχεθούμε πάνω στο φευγιό της, είναι ότι θα δικαιώσουμε τον αγώνα της, την προσφορά της και την προσμονή της για καλύτερες μέρες για την παράταξη, για τον τόπο μας και την πατρίδα.
 
Αντίο, καλή μου Αναστασία. Δύναμη στο Λευτέρη σου και στα κορίτσια σου, τη Στέλλα και την Καρολίνα» αναφέρει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο τέως βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς.

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρου, για τον θάνατο της Αναστασίας Δαούση 

«Μία σπουδαία επιστήμονας του τόπου μας που άφησε σημαντικό αποτύπωμα στον κλάδο της την Κτηνιατρική και μια μαχητική γυναίκα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και της πολιτικής, η Αναστασία Δαούση δεν είναι πια μαζί μας. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της».

Κατσαβέλλης: «Πολύτιμη προσφορά της στον Γεωτεχνικό κόσμο»

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Παραρτήματος Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο Πρόεδρός της, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, με δελτίο Τύπου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για το θάνατο της συναδέλφου Κτηνιάτρου και μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ Αναστασίας Δαούση.

Η Αναστασία Δαούση υπήρξε μέλος της οικογένειας των Γεωτεχνικών και εκλεγμένο τακτικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ.

Δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας με την επιστημονική γνώση και την πολύπλευρη εμπειρία της στην στήριξη της κτηνοτροφίας.  «Θα την θυμόμαστε πάντα για τη πολύτιμη προσφορά της στον γεωτεχνικό κόσμο και στον πρωτογενή τομέα του Νομού μας. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της» καταλήγει στο δελτίο Τύπου ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ Παναγιώτης Κατσαβέλλης. 

Κυρατζής: Στάθηκε αρωγός στο δύσκολο έργο των κτηνοτρόφων

«Το νησί μας και ειδικότερα η Δυτική Λέσβος πενθεί έναν δικό της άνθρωπο. Η Αναστασία Δαούση άφησε το δικό της στίγμα στη κοινωνία μας και στάθηκε αρωγός στο δύσκολο έργο των κτηνοτρόφων του νησιού μας και όχι μόνο. Με κοινό μας μέλημα τη στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου συνεργαστήκαμε και γίναμε φίλοι. Υπήρξε μια γυναίκα μαχήτρια σε όλη της την προσωπική και επαγγελματική πορεία, γράφοντας τη δική της ιστορία.
Καλό ταξίδι Αναστασία και θερμά συλλυπητήρια στην οικογενειά της» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και έργων ΕΣΠΑ, Στρατής Κυρατζής. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey