Εργασίες άνω των 100.000€

Ανάπλαση στην πλαζ Τσαμάκια με «σφραγίδα» Ασβεστά [Vid]

29/04/2024 - 20:28 Ενημερώθηκε 04/05/2024 - 11:44

Άλλαξε μορφή με θετικό πρόσημο η πλαζ Τσαμάκια αφού ο μέχρι τώρα επιχειρηματίας που δραστηριοποιούταν στο χώρο -από το 2017-, Αγαμέμνων Ασβεστάς, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΑΔΕΛ ΑΕ για την μίσθωση του χώρου υπέβαλε πρόταση πριν λίγους μήνες -κατά την διάρκεια απόφασης για την ανανέωση της συμφωνίας- για μία ολοκληρωμένη διαχείριση του χώρου επενδύοντας για το σκοπό αυτό 120.000 ευρώ. Οι εργασίες αναβάθμισης έχουν ολοκληρωθεί & η επένδυση έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό 90% περίπου και ο χώρος ήδη έχει αναδειχθεί και έχει ανοίξει τις πύλες του για το κοινό από τις 27 Απριλίου.

Για την αναβάθμιση του χώρου παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, από τους εκπροσώπους του ΔΣ της ΑΔΕΛ ΑΕ και τον επιχειρηματία.

Η πρόταση Ασβεστά

Η πρόταση του κ. Ασβεστά που εξετάστηκε από το ΔΣ της ΑΔΕΛ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της 20 Μαρτίου 2024 περιελάμβανε επενδύσεις σε εξοπλισμό και κτίρια και συγκεκριμένα:1) συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων 2) ανακαίνιση wc,3) διατήρηση - επέκταση φυσικού χλοοτάπητα και καλλωπισμός περιβάλλοντα χώρου 4) αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό εξοπλισμού παραλίας 5) ανακαίνιση εισόδου πλαζ 6) επισκευή κερκίδων και φωτισμός γηπέδου beach volley 7) αντικατάσταση ξύλινων κατασκευών (πέργκολες) 8) αγορά άμμου 400 κμ. Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος συντήρησης ανά έτος ανέρχεται στις 20.000-22.000 ευρώ και το συνολικό κόστος εφάπαξ επένδυσης στις 125.000-129.000 ευρώ.

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και ο χώρος έχει αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά προσφέροντας στον επισκέπτη μια πιο ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών.

Ακόμη ο επιχειρηματίας αναλαμβάνει και τα έξοδα προσωπικού όσον αφορά την φύλαξη των εγκαταστάσεων, την πρόσληψη προσωπικού ταμείου και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας. Όσο αφορά τα παιδικά camps στην πρότασή του σημείωνε ότι προτίθεται να αναλάβει τη διαχείριση σε περίπτωση που δεν τα εκμεταλλευτεί η ΑΔΕΛ ΑΕ, διαφορετικά επιθυμεί να έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σχετικά με το χώρο που καταλαμβάνουν και τη διαμόρφωση και τα έξοδα κατανάλωσης νερού θα βαρύνουν τον ίδιο.

Έτσι μετά από μια τέτοια πρόταση το ΔΣ της ΑΔΕΛ έδωσε το πράσινο φως προκειμένου ο κ. Ασβεστάς να διαχειρίζεται το χώρο έως τις 31/10/2026 με δυνατότητα παράτασης της μίσθωσης για επιπλέον 3 έτη.

Η τιμή της εισόδου είναι στα 2 ευρώ με έκπτωση 50% στους δημότες Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Υπενθυμίζεται ότι στις υποχρεώσεις του Δήμου Μυτιλήνης που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη είναι η διατήρηση της γαλάζιας σημαίας, η συντήρηση και βελτίωση της παραλίας με ειδικό μηχάνημα και η τοποθέτηση seatrack για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ασβεστάς έχει προσλάβει ναυαγοσώστη έως ότου ο Δήμος ολοκληρώσει την προαπαιτούμενη διαδικασία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey