Το ΚΙΝΑΛ κάνει ανανέωση…

09/01/2019 - 14:31

Όταν πριν δύο χρόνια 212.000 ενεργοί πολίτες προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν τη δημιουργία ενός καινούριου κόμματος, δεν περίμεναν ποτέ να δουν τη νεκρανάσταση ενός νέου Πασόκ. Ψήφισαν για να δημιουργηθεί ένα νέο κεντρώο κόμμα που θα κάλυπτε τον πολιτικό χώρο ανάμεσα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας τις υποψηφιότητες ανά την Ελλάδα του ΚΙΝΑΛ για τις προσεχείς εθνικές εκλογές, μεταφέρθηκα σε άλλες εποχές. Δια του λόγου το αληθές: Σκανδαλίδης, Κουκουλόπουλος, Μανιάτης, Τόνια Αντωνίου, Πεταλωτής, Θάνος Ασκητής, Ανδρέας Λοβέρδος, Γεώργιος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτριος Χατζησωκράτης, Θεοχαρόπουλος, Σαχινίδης. Με όλους αυτούς κ. Γεννηματά δεν δημιουργείς νέο κόμμα, αλλά νεκρανασταίνεις το παλιό ΠΑΣΟΚ μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Φρόντισε πρώτα να πληρώσεις τα δάνεια του κόμματός σας στις τράπεζες και μετά να ζητήσεις τη ψήφο του λαού. Αυτοί όλοι ευθύνονται για τα λάθη και την απαξίωση του κόμματος.

 

Το ύψος της βροχής

Σήμερα (31/12) που γράφω το ύψος της βροχής στον Παπάδο έφτασε τις 22,50 ίντσες

 

Ο μεγάλος πόνος είναι βουβός

Δύο γεγονότα με συγκλόνισαν τελευταία. Ο θάνατος του νεαρού Έλληνα από Αλβανούς αστυνομικούς και η δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο. Ήταν και οι δύο νέα παιδιά και τους έκλαψε όλη η Ελλάδα. Εκείνο που με ώθησε να γράψω αυτό το σχόλιο είναι η συμπεριφορά των χαροκαμένων γονέων. Αλήθεια πως αντέχουν ύστερα από τόση οδύνη και σπαραγμό να βρίσκουν το κουράγιο να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και να κάνουν δηλώσεις… Ο μεγάλος πόνος είναι βουβός και μοναχικός. Έτσι το βλέπω εγώ.

 

Τι περιμένω από την επόμενη κυβέρνηση

Είμαι της άποψης ότι με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν θα χρειαζόταν τρίτο μνημόνιο. Απεδείχθη εκ των πραγμάτων ότι μετά την «κωλουτούμπα» του κ. Τσίπρα έγιναν αρκετές μεταρρυθμίσεις που χρειαζόταν η χώρα που καμία αστική κυβέρνηση δεν τόλμησε μέχρι τότε να κάνει: Τι περιμένω από τη νέα κυβέρνηση;

  1. Εκπαίδευση: Να επαναφέρει το «Νόμο Διαμαντοπούλου» που ψηφίστηκε από 252 βουλευτές και δεν εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Δικαιοσύνη: Να μην έχουν το δικαίωμα οι δικαστές να καθορίζουν μόνοι τους την ηγεσία της δικαιοσύνης, να υπάρχει εξωδικαστικός συμβιβασμός, ηλεκτρονικός εξοπλισμός των δικαστηρίων, περιορισμός των συνεχών αναβολών των δικών, ταχεία απόδοση της δικαιοσύνης. Τέλος και οι κρίνοντες κρίνονται από το λαό.
  3. Αστυνομία: Έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς από όλες τις χώρες της Ευρώπης ανάλογα με τον πληθυσμό και αστυνόμευση δεν έχουμε. Πρώτη η Ελλάς στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, πολλαπλάσια τα τελευταία χρόνια τα αδικήματα του Κοινού Ποινικού Κώδικα, αυξημένες οι έκνομες πράξεις αστυνομικών. Τέλος η σημερινή αστυνομία δεν είναι αυτή που θέλει η νομοταγής κοινωνία.
  4. Τα μερίσματα και τα επιδόματα χορηγούνται εφόσον η χώρα έχει πλεονάσματα και ανθηρή οικονομία. Να επιδιωχθούν πάση θυσία επενδύσεις ξένων και εγχώριων επιχειρηματιών. Αυτό θα επιτευχθεί με σταθερό λογικό φορολογικό σύστημα.
  5. Να συνεχιστεί η πάταξη της φοροδιαφυγής για να αποκτήσουμε επιτέλους φορολογική συνείδηση.
  6. Οι βουλευτικές εκλογές να γίνονται υποχρεωτικά κάθε 4 χρόνια. Το ανώτερο χρονικό διάστημα εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών και βουλευτών να μην υπερβαίνει την 8ετία.
  7. Πλήρης διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας, όπως είναι σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Να ενισχύεται η εκκλησία από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από τις υποχρεωτικές εισφορές των πιστών, που θα εισπράττονται απ’ τις δημόσιες υπηρεσίες και να αποδίδονται στην εκκλησία. Να καταργηθούν όλα τα «τυχερά».
  8. Στρατός: Απαράδεκτο ν’ αποστρατεύονται στρατηγοί και γενικά στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες σε ηλικία 50 -55 ετών στην πιο παραγωγική ηλικία. Είναι επιλογή τους η εκλογή του επαγγέλματος, αλλά υποχρέωση και της Πολιτείας είναι να εναρμονίζει τις υπηρεσίες της μ’ ότι γίνεται στην Ευρώπη. Αξιοκρατία στις επιλογές της ηγεσίας, του στατού, από ισάριθμη επιτροπή αξιωματικών και πολιτικών με την ίδια δυναμική της ψήφου. Κατά τα άλλα ο στρατός χαίρει ακόμα της αγάπης του λαού.

 

Προς δικαστές από δικαστή

«Είναι λοιπόν παράλογο τα δικαστήρια ν’ αποφαίνονται για δημοσιονομικά θέματα, αυτά που απορρέουν από κρατικές δανειακές συμβάσεις. Και είναι εντελώς άλλο θέμα να κρίνουν προσφυγή κάποιου συνταξιούχου που υπολογίστηκε λάθος η σύνταξή του. Όχι όμως δημοσιονομικά ζητήματα. Και όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα ας αναζητήσουν έγκυρες σχετικές πληροφορίες. Ίσως είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα για την εν εξελίξει διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης». Γιώργος Κτιστάκης, διδάκτωρ Νομικής, Εισαγγελέας Εφετών.

 

Σοκολάτα λάθη και πραγματικότητα

«Είναι λάθος ότι η σοκολάτα προκαλεί πονοκέφαλο, δημιουργεί σπυράκια στο πρόσωπο και είναι αφροδισιακό. Είναι σωστό ότι η μαύρη σοκολάτα είναι καλύτερη από αυτή του γάλακτος και πιο υγιεινή. Βοηθά την καρδιά και θεωρείται τέλειο φάρμακο κατά της απογευματινής νύστας. Τέλος τη χρησιμοποιούν οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων για άμεση ανάκτηση ενέργειας». Γιάννης Βασαλάκης «ΝΕΑ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey