Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

16/01/2024 - 13:26

Έχω την άποψη ότι αν η κυβέρνηση δεν υποχρεωνόταν να εναρμονίσει τη νομοθεσία της με αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα έκανε νόμο του Κράτους το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Νομίζουμε ότι η Ελληνική κοινωνία, συντηρητική στην πλειοψηφία της, δεν είναι «έτοιμη» να δεχθεί τέτοιες προωθημένες αποφάσεις.

Η Ελλαδική Εκκλησία πήρε σαφή θέση πάνω στο προς νομοθέτηση θέμα και οπωσδήποτε έχει λόγο για τόσο σοβαρά κοινωνικά θέματα. Αλλά μόνον θέση και λόγο. Η απόφαση είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Πολιτείας και οσάκις η Εκκλησία εναντιώθηκε δυναμικά στο παρελθόν ηττήθηκε σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών (2)

Πίστευα ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης που αφορά περισσότερο την οικονομική πλευρά των συμβαλλομένων θα κάλυπτε όλες τις περιπτώσεις των Ελλήνων πολιτών. Δεν νομίζω ότι ο γάμος θα πρόσθετε ουσιαστικά κάτι επιπλέον στη συμβίωση, πλην την ισοτιμία των πολιτών έναντι του νόμου. Δεν με απασχολεί ουδόλως η νομική πλευρά της αναγνώρισης του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια. Ούτε θα βγω αντάρτης στα βουνά όπως η Μποφίλιου και η Τσανακλίδου, όταν η κυβέρνηση ψηφίσει το νόμο.

Η προσωπική μου θέση επί του θέματος

Άρχισα να γράφω την προσωπική μου άποψη για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όταν πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Πρωθυπουργός απεφάσισε να μεταθέσει την ψήφιση του νόμου για αργότερα...

Μητσοτάκης: «Αφήστε πρώτα να δείτε το σχέδιο του νόμου και μετά παίρνετε θέση», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και στα κόμματα. Μου ήρθε στο νου το ΠΑΣΟΚ του 1982 με τον πολιτικό γάμο που από υποχρεωτικός έγινε ισοδύναμος με τον εκκλησιαστικό, ύστερα από σφοδρή αντίδραση της Εκκλησίας. Ακόμα με την εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία το 1987 που ο νόμος ψηφίστηκε, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε στην πράξη (Αντώνης Τρίτσης).

Η ομοφυλοφιλία στην Αρχαιότητα

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ο δημοσιογράφος και πολιτικός Παναγιώτης Λαμπρίας έγραψε ένα καταπληκτικό άρθρο για την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα. Τότε όλες οι δημοσιεύσεις περνούσαν από λογοκρισία. Όταν ο άξεστος συνταγματάρχης Λαδάς διάβασε το άρθρο χαστούκισε παρουσία δημοσιογράφων τον Λαμπρία και κατέσχεσε το περιοδικό που είχε δημοσιευθεί το άρθρο. Να τι έγραφε εν συντομία ο Λαμπρίας:

Οι νέοι στην Αθήνα κατά την εφηβεία τους είχαν τον προστάτη και τον χορηγό που τους συντηρούσε και τους φρόντιζε. Οι προστάτες και οι χορηγοί ήταν πλούσιοι Αθηναίοι. Όταν οι έφηβοι έφταναν σε ηλικία γάμου η ρέμπελη ζωή τελείωνε και οι νέοι γινόταν νοικοκύρηδες. Λέγεται ότι ο Αλκιβιάδης από αριστοκρατική οικογένεια της Αθήνας ήταν ωραίος σαν θεός. Όταν ήταν έφηβος έκανε πολλές γυναίκες να χάσουν τους άντρες τους... και όταν έγινε άνδρας έκανε πολλούς άνδρες να χάσουν τις γυναίκες τους... Αλλά το τέλος του ήταν άτιμο γιατί συνεργάστηκε με τους Πέρσες τους εχθρούς των Αθηναίων.

Πολιτικές απόψεις

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Α' έλεγε ότι με την Τουρκία πρέπει να έχουμε συνεχή διάλογο ακόμα και αν αυτός δεν αποδίδει κάτι ουσιαστικό. Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι με τον «πειρατή» Ερντογάν διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Σαμαράς το προχώρησε έτι περισσότερο ότι είναι λάθος να χορηγήσουμε «πράσινη κάρτα» στους λαθρομετανάστες που παραμένουν μια τριετία στη χώρα μας και ακόμα αντιτίθεται στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Παρόμοιες αλλά πιο συγκρατημένες είναι οι απόψεις του Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχουν την ίδια βαρύτητα μ' αυτές του Σαμαρά, γιατί ο τελευταίος τέως Πρωθυπουργός είναι βουλευτής της ΝΔ.

Πολιτικές απόψεις 2

Είθισται οι τέως Πρωθυπουργοί να μην υπακούουν επακριβώς στην κομματική γραμμή και πειθαρχία, αλλά ο Σαμαράς με τις τοποθετήσεις του απευθύνεται στο παλαιό 20% του παλιού Συναγερμού και της ΕΡΕ που είχαν ως προμετωπίδα το «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Είναι απλουστευτικά οι παλαιοί «Εθνικόφρονες» που για χρόνια είχαν φέουδο τους το Κράτος και το νέμονταν ποικιλοτρόπως...Γι' αυτό, το 20%, ο Μητσοτάκης είναι «ξένο σώμα» και δεν τους εκφράζει, αλλά και χωρίς το Μητσοτάκη και τα ανοίγματα που έκανε στον κεντρώο χώρο η ΝΔ θα έμεινε εκτός εξουσίας. Αλλά μέχρι που θα το πάει ο Σαμαράς είναι άγνωστο για την ώρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο τέως πρωθυπουργός αλλά πιο «προσεχτικά» και όχι τόσο συχνά. Υπάρχει όμως μια διαφορά μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή.

Ο Σαμαράς είναι βουλευτής γι' αυτό ο λόγος του έχει βαρύτητα ενώ ο Καραμανλής είναι ιδιώτης. Ο βουλευτής Λέσβου κ. Αθανασίου είναι προσκείμενος στον κ. Σαμαρά, αλλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θέλουν να βλάψουν το κόμμα τους. Εξ άλλου όπως είπε και ο Ευάγγελος Αβέρωφ «όταν το αρνί βγει από το μαντρί το τρώει ο λύκος». Ο κ. Σαμαράς βγήκε πριν χρόνια έξω από το «μαντρί» και ξέρεις τις συνέπειες...

Γέροι και παιδιά παρατημένα στα νοσοκομεία

Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε παρακάτω προέρχονται από την ΠΟΕΔΗΝ τη συνδικαλιστική οργάνωση των νοσηλευτών. Ενίοτε οι ανακοινώσεις τους χρωματίζονται λίγο πολιτικά... Ας είναι! Πάμε να τους ακούσουμε:

«Οι ηλικιωμένοι, 300 τον αριθμό, αρνούνται να πάρουν εξιτήριο απ' τα νοσοκομεία γιατί δεν έχουν που να πάνε. Δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο ή τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν τους περιμένει κανένας, δεν έχουν πρόσκληση για κάποιο γιορτινό τραπέζι.

Ακόμα 70 ανήλικοι έχουν ξεμείνει στα νοσοκομεία χωρίς να έχουν πρόβλημα υγείας».

Τραγικές και οι δύο περιπτώσεις και προς αντιμετώπιση από την Πολιτεία το συντομότερο.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey