Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Τα βλαστικά κύτταρα από τον ομφάλιο λώρο, χρησιμοποιούνται για να θεραπεύσουν πάνω από 80 ασθένειες. Τα βλαστικά κύτταρα του ομφάλιου λώρου αποτελούν τη μεγαλύτερη και εύκολα προσβάσιμη διαθέσιμη πηγή βλαστικών κυττάρων.
Τα τελευταία χρόνια υπολογίζεται πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 30.000 μεταμοσχεύσεις με τη χρήση ομφαλοπλακουντιακού αίματος.
Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι το πώς η συζήτηση για τη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων, έχει μετατοπιστεί από το «πρέπει να φυλάξω τα βλαστικά κύτταρα του μωρού σε μία τράπεζα βλαστικών κυττάρων», στο «ποια εταιρεία βλαστικών κυττάρων ομφάλιου λώρου πρέπει να διαλέξω».
Οι γονείς που έχουν αποφασίσει να αποθηκεύσουν το ομφαλοπλακουντιακού αίμα του μωρού τους, θέλουν να κάνουν το σωστό από την αρχή, και να αποφασίσουν τί θέλουν να κάνουν πολύ πριν τη γέννηση του μωρού τους. Θέλουν να είναι σίγουροι πως έχουν πάρει τις σωστές αποφάσεις.
Σήμερα, είναι πολλοί οι γονείς αλλά και γιατροί που επιλέγουν να καθυστερήσουν την απολίνωση του ομφάλιου λώρου (Delayed Cord Clamping), μια πρακτική στην οποία ο ομφάλιος λώρος δεν συσφίγγεται αμέσως, αλλά συνεχίζει να πάλλεται με μέσο όρο 30 δευτερόλεπτα έως 180 δευτερόλεπτα.
Αν και συνεχώς βγαίνουν νέες επιστημονικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό, φαίνεται πως η καθυστερημένη απολίνωση του ομφάλιου λώρου είναι πιο αποτελεσματική μέθοδος σε περιπτώσεις πρόωρων βρεφών, καθώς και σε γεννήσεις σε υπανάπτυκτες χώρες, όπου η αναιμία λόγω ανεπάρκειας σιδήρου, είναι συχνή.
Σε μερικές περιπτώσεις, είναι αναγκαία η φύλαξη των βλαστικών κυττάρων για μελλοντικές θεραπευτικές ανάγκες και αυτό είναι προτιμότερο από το να έχει προτεραιότητα μονάχα η έγχυση πρόσθετων ερυθρών αιμοσφαιρίων στο βρέφος κατά τη γέννηση.
Μια παρατεταμένη καθυστέρηση στην απολίνωση του ομφάλιου λώρου, θα επιτρέψει στο αίμα του ομφάλιου λώρου να πήξει, και η ευκαιρία για τη συλλογή του αίματος για τα βλαστικά κύτταρα θα χαθεί.
Τα μεσεγχυματικά βλαστικά κύτταρα στον ιστό του ομφάλιου λώρου, έχουν πολλές μοναδικές λειτουργίες, όπως είναι η ικανότητα να αναστέλλουν τη φλεγμονή μετά από βλάβη των ιστών και να διαφοροποιούνται από πολλούς τύπους κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων νευρικών κυττάρων, των κυττάρων των οστών, των κυττάρων του λίπους και των χόνδρων.
Το είδος αυτό των βλαστικών κυττάρων, όλο και περισσότερο χρησιμοποιείται στην αναγεννητική ιατρική για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της καρδιάς και νεφρικής νόσου, ALS (αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση), για την επούλωση τραυμάτων καθώς και αυτοάνοσων ασθενειών.
Αυτό που πολλοί γονείς δεν συνειδητοποιούν είναι ότι μπορούν να κάνουν και τα δύο. Οι σωστά ενημερωμένοι γονείς μπορούν να τα έχουν όλα.
Υπάρχουν πολλές έγκυρες μελέτες που υποστηρίζουν ότι οι γονείς μπορούν και να ακολουθήσουν τη μέθοδο καθυστερημένης απολίνωσης του ομφάλιου λώρου και να αποθηκεύσουν τα βλαστικά κύτταρα από το αίμα του ομφάλιου λώρου, χωρίς να χρειάζεται να επιλέξουν.
Ωστόσο, δεν είναι όλες οι μέθοδοι επεξεργασίας αίματος ομφάλιου λώρου, ίδιες. Η «Salveo» εγγυάται την ποιότητα και μεθοδολογία κατά την απομόνωση και φύλαξη των βλαστικών κυττάρων του μωρού σας.
Σε συνεργασία πάντα με τους ειδικούς, κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να διασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας.
Πηγη:View Υγεία