Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Πολυάριθμα σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως κατά την πρώτη ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι στην παλαιολιθική θέση στα Ροδαφνίδια Λισβορίου, από ειδική ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Η θέση είχε ανακαλυφθεί και παρουσιαστεί από τους ερευνητές Μάκη Αξιώτη και Χάρη Χαρίση πριν από 10 περίπου χρόνια, ενώ το «Ε» παρουσίασε αποκλειστικά αναλυτικά την πορεία των ανασκαφικών εργασιών από την έγκρισή τους μέχρι την υλοποίηση της πρώτης φάσης τους.
Η ανασκαφή έφερε στο φως στην πλειονότητά τους λίθινα εργαλεία (χειροπελέκεις και κοπείς της Αχελαίας πολιτισμικής φάσης), δηλαδή λίθινα εργαλεία της περιόδου 200.000 έως 400.000 προ Χριστού, τα οποία και επιβεβαιώνουν τη σημασία της αρχαιολογικής αυτής θέσης που ρίχνει φως σε μια άγνωστη πτυχή της πρώιμης προϊστορίας του νησιού, του Αιγαίου και της Ελλάδας. Τα ευρήματα θέτουν τις προϋποθέσεις για την πολυετή συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος και την ανάδειξη του Λισβορίου σε πόλο έλξης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ η θέση θεωρείται «κλειδί» για την κατανόηση των μετακινήσεων και προσαρμογών προγονικών μας ειδών στο ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, που είναι ταυτόχρονα και το δυτικότερο της Ασίας.
Ας σημειωθεί ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα μεταφέρθηκαν προς ασφαλή φύλαξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, ενώ γεωλογικά δείγματα λήφθηκαν για εργαστηριακές αναλύσεις και χρονολόγηση.