Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Περισσότεροι από 80 κάτοικοι της Λέσβου παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» που πραγματοποίησαν η Greenpeace, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ) Αιγαίου και ο Δήμος Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.
Οι παρευρισκόμενοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγρότες, κτηνοτρόφοι, και γεωπόνοι, ήρθαν από διάφορες περιοχές της Λέσβου (Λισβόρι, Πολιχνίτο, Αγιάσο, Συκαμιά, Παράκοιλα). Στο τέλος της ημερίδας, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και να ανταλλάξουν ιδέες για την καλλιέργεια των κτηνοτροφικών φυτώνκαθώς και για βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, όπως χρήση της αμειψισποράς και ζιζανιοκτονία χωρίς χημικά.
Η ημερίδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παραγωγοί της Λέσβου, η οποία μάλιστα διαθέτει επαρκή και κατάλληλη γη, μπορούν και πρέπει να αναζητήσουν λύση μεγάλου μέρους των προβλημάτων τους στην καλλιέργεια των κτηνοτροφικών φυτών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητής Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψης και Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηγεωργίου.
Όσον αφορά στην υποστήριξη που χρειάζονται οι παραγωγοί της Λέσβου για να στραφούν στα κτηνοτροφικά φυτά και τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, η Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤΕΕ Αιγαίου Ραλλού Τσίγγου, ανακοίνωσε ότι το ΓΕΩΤΕΕ σχεδιάζει επόμενες δράσεις που σκοπό έχουν να στηρίξουν τους παραγωγούς της Λέσβου αλλά και των άλλων νησιών του Αιγαίου.
Οι εκπαιδευτικές ημερίδες της Greenpeace πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας για βιώσιμη γεωργία( προτείνοντας στροφή προς ένα πιο βιώσιμο γεωργικό μοντέλο με ήπιες πρακτικές που ωφελούν όχι μόνο τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.