Διακοπή ίντερνετ για τους πειρατές

01/07/2012 - 05:56
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των παρόχων ίντερνετ στη Βρετανία μετά την πρόταση της κυβέρνησης, ότι οι πρώτοι θα πρέπει να διακόπτουν την υπηρεσία σε όποιον κατεβάζει  παράνομα αρχεία.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των παρόχων ίντερνετ στη Βρετανία μετά την πρόταση της κυβέρνησης που αναφέρει ότι οι πρώτοι θα πρέπει να διακόπτουν την υπηρεσία σε όποιο χρήστη κατεβάζει ή διακινεί παράνομα αρχεία.

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου Talk Talk ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα και δε θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Η Virgin από τη μεριά της, σε ανακοίνωσή της σχετικά με το ζήτημα, αναφέρει ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι «η πειθώ και όχι η επιβολή», ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη Βρετανία.
«Το να αποκόψεις τους υποτιθέμενους παραβάτες είναι μάταιο και πολύ δύσκολο, αφού μπορούν πολύ εύκολα να κρύψουν την ταυτότητα και τη δραστηριότητά τους, αποφεύγοντας τον εντοπισμό», επεσήμανε ο νομικός διευθυντής της Talk Talk, Άντριου Χίνεϊ. Ταυτόχρονα, η μέθοδος ταυτοποίησης με βάση την IP ενός υπολογιστή θα έχει επιπτώσεις για όλους όσοι μοιράζονται μία κοινή σύνδεση.
Εκπρόσωπος της Virgin τόνισε ότι μια τέτοια μέθοδος επιβολής τόσο δραστικών και αυστηρών μέτρων θα αποξενώσει τους καταναλωτές.
Από τη μεριά τους, οι πολιτικοί εμφανίζονται διχασμένοι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τομ Γουότσον δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι η κυβέρνηση και η έκθεση του λόρδου Μάντελσον έχει καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα, ενώ ο Ντον Φόστερ, βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, χαρακτηρίζει την κίνηση του Μάντελσον «επιπόλαιη και επικίνδυνη».
Αρχικά, η έκθεση του λόρδου Μάντελσον σχετικά με την κατάσταση και τα επόμενα βήματα για την ευρυζωνικότητα και της ψηφιακές υπηρεσίες στη Βρετανία, έδινε στην Ofcom, την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, προθεσμία μέχρι το 2012 για να καταλήξει κατά πόσο απαιτούνται τεχνικά μέτρα για τον περιορισμό της πειρατείας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα δήλωση της κυβέρνησης, η περίοδος αυτή είναι υπερβολικά μεγάλη. «Όπως έχει η κατάσταση τώρα, ενδέχεται να καθυστερήσει σημαντικά η όποια δράση, κάτι που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στους κατόχους δικαιωμάτων», δήλωσε ο Στίβεν Τιμς, υπουργός για την Ψηφιακή Βρετανία.
Αναμενόμενα, την πρόταση της κυβέρνησης υποστηρίζουν οι κάτοχοι των δικαιωμάτων, οι οποίοι μάλιστα θα επωμίζονται το 50% του κόστους εντοπισμού των πειρατών, με το υπόλοιπο 50% να βαραίνει τους παρόχους. «Η ψηφιακή πειρατεία καθιστά σοβαρή, πραγματική απειλή για τη δημιουργική βιομηχανία της Βρετανίας», αναφέρει η ανακοίνωση της BPI, οργάνου που εκπροσωπεί τις κινηματογραφικές και δισκογραφικές εταιρείες στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι περισσότερο από το 50% της κυκλοφορίας στο διαδίκτυο στη Βρετανία αφορά παράνομη διακίνηση αρχείων, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο τον περιορισμό της κατά τουλάχιστον 70%.
Πηγή: www.kathimerini.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey