Το «Ε» αποκαλύπτει το κύκλωμα που διοχετεύει επιστολές στις εφημερίδες της Μυτιλήνης. ... κι ένα ερώτημα: «Σε ποιον ανήκει το ξενοδοχείο “Saint Raphael”»;
Πριν μέρες, από αυτήν εδώ την εφημερίδα γράφαμε για τις επιστολές που διανέμονται σε τρεις ημερήσιες τοπικές εφημερίδες, που σχεδόν κάθε μέρα τις δημοσιεύουν και που στο σύνολό τους ξεκινούν από το ότι οι συντάκτες τους… «ενοχλήθηκαν» από δημοσίευμα σε αυτήν την εφημερίδα σχετικά με τη γιορτή των αγίων την περασμένη Λαμπροτρίτη. Πρόκειται για άρθρο στο «Ε» (το οποίο και δεν κατονομάζουν) που ανέφερε ότι η ηγουμένη δε συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά στην περιφορά των λειψάνων των αγίων. Ανάλογο είχε γραφεί και πέρυσι. Φέτος όμως, και με αφορμή το δημοσίευμα αυτό, οι επιστολογράφοι θύμωσαν όλοι μαζί που η «Αγία Μανούλα» χτυπιέται την ώρα που τόσα πολλά έκανε για το θρησκευτικό τουρισμό, το μοναστήρι που εκ θεμελίων το ανήγειρε και φυσικά για την ανθρωπότητα ολόκληρη και προπάντων για τη νεολαία της, που την έσωσε από την αμαρτία…
Υποστηρίξαμε σε περασμένο μας ρεπορτάζ ότι οι επιστολές αυτές είναι μάλλον ψεύτικες, μια και πολλές από αυτές υπογράφονται από άτομα που μια έρευνα στους τηλεφωνικούς καταλόγους έδειξε ότι δε διαθέτουν ούτε τηλέφωνο στο όνομά τους. Γράψαμε ότι στέλνονται από μια συγκεκριμένη ομάδα λαϊκών που διοικούν σήμερα το μοναστήρι, ενώ η ηγουμένη βαυκαλίζεται ότι διά των ενεργειών, όπως οι συγκεκριμένες επιστολές, των λαϊκών αυτών… θα αγιοποιηθεί!
Πολλοί είπαν πως υπερβάλλουμε. Πως δεν έχουμε στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό.
Σήμερα, προς όλους αυτούς, αλλά και σε όλους όσοι συνεχίζουν να σκανδαλίζουν το λαό της Λέσβου με τέτοια φτηνιάρικα καμώματα, λέμε απλά ΦΤΑΝΕΙ! Αποκαλύπτουμε τρεις επιστολές που στάλθηκαν προς εφημερίδα της Μυτιλήνης, την ίδια μέρα, από το ίδιο ταχυδρομείο της Θεσσαλονίκης, από τρεις διαφορετικούς αποστολείς, που κατοικούν ο ένας από τον άλλον αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα, αλλά προπάντων γράφτηκαν από το ίδιο χέρι. Αποκαλύπτουμε το συγκεκριμένο κύκλωμα παραγωγής επιστολών.
Σκάνδαλο
Οι τρεις επιστολές που σήμερα παρουσιάζουμε, στάλθηκαν όπως και όλες οι άλλες και στις τρεις εφημερίδες της Μυτιλήνης που δημοσιεύουν επιστολές υπέρ της «Αγίας Μανούλας».
Η πρώτη στάλθηκε από τη Λουλούδα Αρσένη, κάτοικο Αγίου Νικολάου Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Η δεύτερη στάλθηκε από την Ευθαλία Γουργουλιάνου, κάτοικο Στρωμνίτσης 7 - Θεσσαλονίκη.
Η τρίτη, τέλος, επιστολή στάλθηκε από την Ευαγγελία Αμυλήτου, κάτοικο Κεραμωτής Καβάλας.
Και οι τρεις επιστολές στάλθηκαν από τρεις γυναίκες κατοίκους της βόρειας Ελλάδας, που προφανώς δε γνωρίζει η μία την άλλη και που το μόνο που τις συνδέει είναι η άποψή τους για την ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά, ενώ τους τόπους κατοικίας τους χωρίζει απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Όμως:
Και οι τρεις φάκελοι στάλθηκαν την ίδια μέρα, στις 27 Μαΐου, από το ίδιο ταχυδρομείο στη Θεσσαλονίκη. Φανερό είναι ότι οι φάκελοι και των τριών έχουν γραφεί από το ίδιο άτομο, που μάλλον διαχειρίζεται το «ρεύμα διαμαρτυρίας» από τη βόρεια Ελλάδα - ίσως και όχι μόνο. Πρόκειται προφανώς για κάποιον που παραλαμβάνει τις «μαϊμούδες» αυτές επιστολές διαμαρτυρίας, αν δεν τις γράφει ο ίδιος, και τις ταχυδρομεί με διαφορετικά ονόματα αποστολέων; Ποιο άγνωστο κέντρο όμως συντονίζει όλη αυτήν την προσπάθεια; Επιτέλους, ποια είναι η θέση της επίσημης Εκκλησίας έναντι του παραθρησκευτικού αυτού φαινομένου; Είναι απλά παραθρησκευτικό ή είναι και παραοικονομικό; Ποιος και ως πότε νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να διοικεί τη Μονή του Αγίου Ραφαήλ και προπάντων τα παγκάρια της και το εν γένει ταμείο της, με τέτοια φτηνιάρικα παλιομοδίτικα κόλπα;
Επαναλαμβάνουμε ότι, τουλάχιστον ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, άμεσα πρέπει να παρέμβει. Αν μη τι άλλο ελέγχοντας την όλη κατάσταση, προτού σκανδαλισθεί όλη η Ελλάδα από τα όσα θα γεμίσουν σαν πύον που χύνεται από κακοφορμισμένη πληγή τις ψυχές των Ελλήνων.
Τουριστικό θέρετρο με ιδιωτική μαρίνα στην Κύπρο
Σε ποιον ανήκει το «SAΙNΤ RAPHAEL»;
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ανήκε στην αλυσίδα του παγκόσμιου τουριστικού οργανισμού με τα ξενοδοχεία, με την επωνυμία «Σέρατον».
Σε μια από τις πιο φημισμένες παραλίες στη Λεμεσό, διέθετε ιδιωτική μαρίνα και πολυτελείς εγκαταστάσεις για όσους θα ήθελαν να απολαύσουν τις διακοπές τους στην Κύπρο.
Ξαφνικά, το μεγάλο αυτό ξενοδοχείο αγοράζεται από ένα Λιβανέζο επιχειρηματία ονόματι Αρμάτ, διαχειρίζεται δε από off shore εταιρεία. Μετά από έργα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του, το πρώην «Σέρατον» μετονομάζεται σε «SAΙNΤ RAPHAEL RESORT»!
Οι φήμες στην Κύπρο οργιάζουν σχετικά με τους ιδιοκτήτες του πανέμορφου μεγάλου ξενοδοχείου… Είναι η ώρα της δημοσιογραφικής έρευνας...